Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Κρήτη: «Κόκκινος» συναγερμός στα Ανώγεια – 13 θετικά κρούσματα κορονοϊού στα rapid test

Κρήτη: «Κόκκινος» συναγερμός στα Ανώγεια – 13 θετικά κρούσματα κορονοϊού στα rapid test

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται τα Ανώγεια Κρήτης, καθώς κατά την διενέργεια Rapid test που έγιναν σήμερα στην περιοχή εντοπίστηκαν 13 άτομα θετικά στον κορονοϊό.

Συνολικά διενεργήθηκαν 600 rapid test εκ των οποίων τα 13 ήταν θετικά στον κορονοϊό. Τα άτομα που εντοπίστηκαν θετικά ήταν κυρίως μικρών ηλικιών από τα Ανώγεια και την ευρύτερη περιοχή και θα μπουν σε καραντίνα ενώ θα ιχνηλατηθούν οι επαφές τους, σύμφωνα και με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Μάλιστα σύμφωνα με τον δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη θα τεθεί η πρόταση για κλείσιμο των σχολικών μονάδων στην περιοχή κάτι όμως που θα το αποφασίσουν οι αρμόδιες διευθύνσεις και επιτροπές.

Στα 13 άτομα που βγήκαν θετικά στον κορονοϊό θα γίνουν και μοριακά τεστ όπως γράφει το cretapost.gr.

Ο Δήμαρχος Ανωγείων τόνισε πως όσοι δημότες έχουν συμπτώματα ή ήρθαν σε επαφή με κάποιο από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μπορούν να κάνουν rapid test ή μοριακό έλεγχο στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων.

«Στα Ανώγεια έχουμε έντονους κοινωνικούς δεσμούς καθώς υπάρχουν μεγάλες οικογένειες που έχουν στενές σχέσεις. Αντιλαμβάνεστε ότι η οποιαδήποτε ανακοίνωση κρούσματος προκαλεί ανησυχία», τόνσιε σχετικά ο κ. Κεφαλογιάννης.

Το μεσημέρι της Τετάρτης θα γίνουν τεστ στα Λειβάδια.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις