Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κρήτη – Κορονοϊός: Ατελείωτες ουρές για ένα rapid test – Καλπάζουν τα κρούσματα τις τελευταίες μέρες

Κρήτη – Κορονοϊός: Ατελείωτες ουρές για ένα rapid test – Καλπάζουν τα κρούσματα τις τελευταίες μέρες

Σπεύδουν για δωρεάν rapid test σήμερα οι Ηρακλειώτες, με αποτέλεσμα να έχει σχηματιστεί ήδη ουρά έξω από το δημαρχείο. Από το περασμένο Σάββατο, ο Δήμος Ηρακλείου έχει μπει στο «κόκκινο» στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, εξαιτίας του αυξημένου αριθμού ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού.

Σε μια προσπάθεια να ελέγξουν τη διασπορά, ο ΕΟΔΥ, διεξάγει δωρεάν rapid test σε πεζούς στη Λότζια στο κέντρο του Ηρακλείου, από τις 10:00 έως τις 14:00. Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

«Θα σπάσουμε κάθε ρεκόρ. Η σημερινή διαδικασία θα αποτελέσει ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά δείγματα για την πόλη», δήλωσε στον Σκάι Κρήτης 92,1 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη ο Επόπτης συντονιστής της Κινητής Ομάδας Υγείας του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο Πάνος Μαματζάκης.

Σύμφωνα με το creta24.gr, μέχρι τις 10.30 το πρωί, είχαν διενεργηθεί 300 rapid test και στο σύνολό τους ήταν αρνητικά. Ο μεγαλύτερος αριθμός προσέλευσης σε ραντεβού για rapid test είχε σημειωθεί σε μία αντίστοιχη διαδικασία στο Παγκρήτιο Στάδιο με 1000 άτομα. Στελέχη της Κινητής Μονάδας υγείας του ΕΟΔΥ προσδοκούν στη συμμετοχή 2.000 πολιτών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις