Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κρήτη – Κορονοϊός: Δεν υπήρχε ΜΕΘ για ασθενή που έπρεπε να διασωληνωθεί! Στο κόκκινο η αγωνία συγγενών του

Ιρλανδία

Τραγική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο Ρεθύμνου εξαιτίας της υποστελέχωσης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, με αποτέλεσμα η λειτουργία της να «κρέμεται από μία κλωστή» εν μέσω ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός ηλικιωμένου ασθενή με κορονοϊό, ο οποίος νοσηλεύεται στην κλινική Covid, η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει επιδείνωση, με αποτέλεσμα να κρίνεται αναγκαία η εισαγωγή του στη ΜΕΘ. Κάτι που δεν μπορεί να γίνει στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Η διοίκηση του νοσοκομείου ξεκίνησε χθες όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά του 81χρονου ασθενή σε άλλο νοσοκομείο της Κρήτης, ωστόσο ούτε αυτό κατέστη εφικτό.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24.gr, η Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και λοιμωξιολόγος Ελένη Ιωαννίδου, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου δεν μπορούσαν να δεχτούν τον ασθενή καθώς η ΜΕΘ είναι πλήρης, ενώ εφικτή δεν κατέστη η μεταφορά του ούτε στο Νοσοκομείο των Χανίων, καθώς όπως είπε η ίδια, δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα η ΜΕΘ Covid.

Άκαρπη ήταν και η επικοινωνία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς χθες δεν εφημέρευε. «Διαπιστώμαμε ότι τελικά δεν είναι τόσο απλή η διαδικασία, όταν χρειάζεται ασθενής με κορoνοϊό μεταφορά σε άλλο νοσοκομείο» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Ιωαννίδου.

Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο 81χρονος να συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κλινική Covid σε σταθερή κατάσταση, την ίδια ώρα ωστόσο που κρίνεται αναγκαία η εισαγωγή του σε ΜΕΘ. Και σήμερα πάντως, διοίκηση και γιατροί, θα επιδιώξουν για ακόμη μια φορά, ο ηλικιωμένος να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο της Κρήτης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις