Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Κρήτη – Κορονοϊός: Φόβοι για μαύρο ρεκόρ – Πληροφορίες για πάνω από 100 κρούσματα σε μία ημέρα

Κρήτη – Κορονοϊός: Φόβοι για μαύρο ρεκόρ – Πληροφορίες για πάνω από 100 κρούσματα σε μία ημέρα

Μπορεί την Τρίτη να ανακοινώθηκαν 94 κρούσματα κορονοϊού στην Κρήτη όμως υπάρχει φόβος πως τα κρούσματα των επόμενων 24 ωρών ίσως και να ξεπεράσουν τα 100…

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24.gr, μόνο λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων ήδη είχαν βρεθεί περίπου 30 νέα θετικά δείγματα από το εργαστήριο κλινικής ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης ενώ έμεναν για εξέταση ένας πολύ μεγάλος αριθμός δειγμάτων.

Δυστυχώς η διασπορά του ιού ειδικά στο νομό Ηρακλείου παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις και δεν είναι τυχαίο πως τη Δευτέρα τα περισσότερα κρούσματα στο νομό αφορούσαν την ενδοχώρα και ιδιαίτερα το δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Τους τελευταίους δε δύο μήνες έχει υπάρξει μία αύξηση κατά 33% περίπου στα δείγματα που βγαίνουν θετικά σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των δειγμάτων που εξετάζονται, γεγονός που αποτυπώνεται και στους απόλυτους αριθμούς που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ.

Πάντως τα αυξημένα κρούσματα στο νομό Χανίων την τελευταία εβδομάδα αλλά και ο μεγάλος αριθμός εισαγωγών έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τον ΕΟΔΥ και είναι πολύ πιθανό να δούμε την Παρασκευή ο νομός Χανίων να μπαίνει στο «βαθύ κόκκινο» όπως είναι και το Ηράκλειο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις