Πέμπτη, 23 Μαΐ
28oC Αθήνα

Κρήτη: Κόβουν τα κατασταλτικά φάρμακα στην 17χρονη που έπαθε αλλεργικό σοκ – Θα υποβληθεί σε νευρολογικά τεστ

Κρήτη: Κόβουν τα κατασταλτικά φάρμακα στην 17χρονη που έπαθε αλλεργικό σοκ – Θα υποβληθεί σε νευρολογικά τεστ

Στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου συνεχίζει να νοσηλεύεται η 17χρονο μαθήτρια από το Περιστέρι, που υπέστη ανακοπή έπειτα από αλλεργικό σοκ κατά τη διάρκεια εκδρομής με το σχολείο της. 

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου Ανέστη Κιούλπαλη στη μαθήτρια μετά από 15 μέρες, άρχισαν να διακόπτουν τα κατασταλτικά φάρμακα, προκειμένου να δουν τη νευρολογική της κατάσταση. Σημειώνεται ότι η 17χρονη, που είναι αλλεργική στα γαλακτοκομικά, υπέστη αλλεργικό σοκ αφού πρώτα κατανάλωσε βούτυρο. 

«Στο κορίτσι αρχίσαμε να διακόπτουμε τα κατασταλτικά φάρμακα, διότι οι ενδοκράνιες πιέσεις έχουν υποχωρήσει σε επίπεδα που είναι μέσα στο φυσιολογικό πλαίσιο. Σταματάμε σιγά-σιγά την καταστολή, για να ελέγξουμε τη νευρολογική κατάσταση του παιδιού» τόνισε ο κ. Κιούλπαλης, που επισήμανε ότι αυτό θα επιτευχθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, που θα είναι μηδενική η κατασταλτική δράση των φαρμάκων.

«Υπολογίζουμε ότι για να πέσουν στο μηδέν τα επίπεδα των φαρμάκων, θα χρειαστούν κάποιες ημέρες» επισήμανε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, ο οποίος συμπλήρωσε ότι αμέσως μετά «θα προχωρήσουμε στα τεστ εγκεφαλικής βιωσιμότητας, δηλαδή να εντοπίσουμε αν υπάρχει εγκεφαλικός θάνατος ή υπάρχει ζωή».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις