Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Κρήτη: Ξέμειναν από self test τα φαρμακεία στο Ηράκλειο – «Οι αποθήκες άδειασαν σε χρόνο ρεκόρ»

Ξέμειναν από self test και τα φαρμακεία του Ηρακλείου γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα ως προς την ομαλή επανέναρξη των σχολικών μονάδων την προσεχή Δευτέρα. Αύριο το βράδυ, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, όλοι οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν ένα self test και να το δηλώσουν στην ειδική πλατφόρμα.

Ωστόσο, η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου δεν είναι εφικτή ως προς την καθολικότητά του καθώς – όπως φαίνεται – η Πολιτεία δεν μερίμνησε ώστε να υπάρχουν τα ανάλογα self test στα φαρμακεία. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από νωρίς σήμερα τα φαρμακεία του Ηρακλείου ξέμειναν και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.

«Κάθε φορά παρατηρείται την τελευταία ημέρα να ξεμένουμε ωστόσο σήμερα αυτό έγινε πάρα πολύ νωρίς. Οι αποθήκες έχουν αδειάσει και δεν έχουμε να δώσουμε άλλα self test. Θα πρέπει το υπουργείο Υγείας να μας στείλει self test για να μπορούμε να τα δώσουμε», επεσήμανε σχετικά στο cretapost.gr, ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών Ηρακλείου, Αριστοτέλης Σκουντάκης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις