Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κρήτη: Λαγόψαρο 10 κιλών τρόμαξε όσους έκαναν μπάνιο στην Ιεράπετρα

Κρήτη: Λαγόψαρο 10 κιλών τρόμαξε όσους έκαναν μπάνιο στην Ιεράπετρα

Ανησυχία στους λουόμενους σε πολλές παραλίες της Κρήτης από την εμφάνιση λαγόψαρων που δεν περιορίζονται μόνο στην ανοιχτή θάλασσα αλλά και σε σημεία κοντά στις ακτές.

Πολλά είναι τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες με τους κατοίκους να αναφέρουν ότι έχουν δει λαγόψαρα και μάλιστα μεγάλου μεγέθους να πλέουν στις ακτές.

Ένα λαγόψαρο – γίγας έκανε την εμφάνισή  του και στο Μύρτο της Ιεράπετρας με έναν λουόμενο να το φωτογραφίζει με το μέγεθός του να εντυπωσιάζει αλλά και να φοβίζει.

Το συγκεκριμένο ψάρι είναι τουλάχιστον 10 κιλά και για να δείξει ο λουόμενος το μέγεθός του το φωτογράφισε δίπλα σε ένα βατραχοπέδιλο 44 νούμερον όπως αναφέρει το ekriti.gr.

Τα λαγόψαρα κάνουν ζημιά

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο δύτης Μανόλης Βουτσαλάς (Μπλομπλός) είπε ότι είναι πλέον συνηθισμένο φαινόμενο η εμφάνιση λαγόψαρων κοντά στις ακτές αλλά δεν πρέπει να ανησυχούν οι λουόμενοι.

Το ψάρι αυτό, είπε, που έχει κατακτήσει και τη θάλασσα στην Κρήτη από το Λασίθι μέχρι τα Χανιά και νότια, κάνει μεγάλη ζημιά στους αλιείς και για να εξολοθρευτεί πρέπει να επιδοτηθούν οι ψαράδες και να το αλιεύουν.Το λαγόψαρο είπε έχει εξαφανίζει τα χταπόδια.

Προσοχή και στα αγγελόψαρα

Παράλληλα είπε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται τώρα και στον πληθυσμό των αγγελόψαρων.Σε πολλά σημεία είναι κρυμμένα και αν τσιμπήσουν άνθρωπο μπορεί να του δημιουργήσουν πρόβλημα καθώς τα αγκάθια τους έχουν τοξικότητα.Πρέπει άμεσα ανέφερε ο κ.Βουτσαλάς να ρίξουν πάνω στο σημείο του τσιμπήματος καυτό νερό για να μην προχωρήσει το δηλητήριο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις