Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Κρήτη: Μαρτυρία φαρμακοποιού για τον 33χρονο Μανώλη που σκοτώθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στον Άγιο Νικόλαο

Κρήτη: Μαρτυρία φαρμακοποιού για τον 33χρονο Μανώλη που σκοτώθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στον Άγιο Νικόλαο

Νέες μαρτυρίες για τον 33χρονο Μανώλη που σκοτώθηκε στην Κρήτη. Ο άτυχος άντρας που ετοιμαζόταν να παντρευτεί, έχασε τη ζωή του από ναυτική φωτοβολίδα στον Άγιο Νικόλαο…

Με την κηδεία του 33χρονου αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, γράφεται ο επίλογος της τραγωδίας που συντάραξε την Κρήτη και τον Άγιο Νικόλαο στο Λασίθι. Ο άτυχος Μανώλης που ετοιμαζόταν να παντρευτεί, σκοτώθηκε όταν ναυτική φωτοβολίδα εξερράγη στα χέρια του και τον τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα. Παρά τις προσπάθειες και την ταχύτατη μεταφορά του σε νοσοκομείο, δεν τα κατάφερε. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα και αξιολογούν μια σειρά από μαρτυρίες. Οι δύο φίλοι που ήταν μαζί του εκείνη την ώρα, παραμένουν σε κατάσταση σοκ από τα όσα έγιναν.

Ένα λάθος, πιθανότατα, στην πυροδότηση της ναυτικής φωτοβολίδας, στοίχισε τη ζωή του 33χρονου Μανώλη από τον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη, την ώρα που διασκέδαζε με φίλους του σε πεζόδρομο της πόλης. Ο νεαρός είχε βγει βόλτα στο καρναβάλι με δύο φίλους του, το βράδυ της Κυριακής 17 Μαρτίου. Είχαν μαζί τους περισσότερες από 20 ναυτικές φωτοβολίδες, τις οποίες άναβαν και εκτόξευαν μέχρι που έγινε το μοιραίο.

Όπως έχουν αναφέρει αυτόπτες μάρτυρες, ο 33χρονος κρατούσε τη φωτοβολίδα ακριβώς μπροστά από την κοιλιά του και στην προσπάθειά του να την πυροδοτήσει, εκείνη έσκασε και του προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο συκώτι.

«Μετά την καρναβαλική παρέλαση, διασκεδάζαμε στα μαγαζιά εστίασης και κάποια στιγμή ακούσαμε έντονο κρότο», λέει στο Mega ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Λασιθίου και αυτόπτης μάρτυρας, Μιχάλης Πλακογιαννάκης.

«Μετά από ένα λεπτό, μας ενημέρωσαν ότι κάποιος τραυματίστηκε. Λόγω της ιδιότητάς μου πήγα να δω αν χρειάζεται βοήθεια. Ήταν μια γιατρός εκεί, έδινε ήδη τις πρώτες βοήθειες. Είχε τις αισθήσεις του το παιδί όταν πήγα. Μέχρι που έφυγε από εμάς, είχε τις αισθήσεις του. Στα 7 λεπτά ήρθε το ασθενοφόρο, μέσα στο νοσοκομείο προφανώς δεν κατάφεραν οι γιατροί να τον κρατήσουν στη ζωή».

Όπως λέει ο ίδιος: «Είχε σκάσει η φωτοβολίδα στην κοιλιά του, ήταν ανοιχτή πληγή μεγάλη. Εγώ δεν είδα τίποτα, την στιγμή που πήγα είχε σβήσει η φωτοβολίδα».

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, σημειώνει: «Είναι τραγικό εορταστικές ημέρες να τις αμαυρώνουν τέτοια πράγματα. Είναι τραγικό για ποιον λόγο χάνονται ζωές. Αυτές οι φωτοβολίδες είναι πολύ επικίνδυνες. Είχαμε το περιστατικό με τον αστυνομικό (σ.σ. στου Ρέντη)».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη: «Κάποιες από αυτές που είχαν, ήταν ληγμένες. Δεν είναι αστείο αυτό. Χρειάζεται ειδική άδεια για να κάνεις χρήση για οποιονδήποτε λόγο, τέτοιων φωτοβολίδων. Τις πουλάνε παντού, το ζήτημα είναι πως την χρησιμοποιείς».

Ο 33χρονος Μανώλης Κριτσωτάκης ήταν ιδιοκτήτης αρτοποιείου στο κέντρο του Αγίου Νικολάου. Οι γνωστοί του μιλούν για έναν δραστήριο, νέο επιχειρηματία που ήταν ευχάριστος άνθρωπος. Ο ίδιος είχε τραυματιστεί στο παρελθόν από φωτοβολίδα στα πόδια. Το τελευταίο διάστημα ο 33χρονος ετοιμαζόταν να παντρευτεί.

«Όχι μόνο δεν είχε ενοχλήσει κανέναν, ήταν ένας άνθρωπος που πραγματικά δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Έχτιζε το όνειρο του. Η κοπέλα του με την οποία είναι 11 χρόνια μαζί είχε μετακομίσει από την Πάτρα στον Άγιο Νικόλαο, δεν έχουν παντρευτεί καταλαβαίνετε το δράμα», δήλωσε οικογενειακός του φίλος.

Το χρονικό

Όλα έγιναν το βράδυ της Κυριακής 17 Μαρτίου, όταν ο 33χρονος μαζί με δυο ακόμη φίλους του, διασκέδαζαν σε κεντρικό σημείο της περιοχής του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη. Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο νεαρός σκοτώθηκε όταν μια φωτοβολίδα που είχε ανάψει εξερράγη, προκαλώντας του εκτεταμένα τραύματα στην κοιλιακή χώρα. ‘Άμεσα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, όπου όμως εξέπνευσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Στην ίδια ενημέρωση τονίζεται πως οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τους δυο άνδρες που βρίσκονταν μαζί με τον 33χρονο, ενώ στο σημείο εντοπίστηκε και κατασχέθηκε αριθμός από τις φωτοβολίδες που είχαν ήδη πυροδοτηθεί και καεί.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο άτυχος άνδρας μαζί τους άλλους δύο συνομήλικους φίλους του, είχαν ήδη πυροδοτήσει περίπου 20 ναυτικές φωτοβολίδες. Ο 33χρονος θέλησε να ανάψει μία ακόμη, ωστόσο πιθανότατα λόγω κακού χειρισμού, έσκασε πάνω του και συγκεκριμένα στην κοιλιακή χώρα.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου όπου οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον κρατήσουν στη ζωή. Του έδωσαν πολλές φιάλες αίματος, αλλά τελικά εξέπνευσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο νοσοκομείο δεν εφημέρευε χειρουργός αλλά μόνο ένας αναισθησιολόγος με αποτέλεσμα να έρθει από το σπίτι του ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής και μαζί με τους γυναικολόγους που εφημέρευαν προσπάθησαν να σώσουν τη ζωή του ανθρώπου αυτού αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία.

Από την αυτοψία των αστυνομικών στο σημείο της τραγωδίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 πυροδοτημένες φωτοβολίδες ενώ ένας εκ των δύο φίλων του άτυχου νέου παρέδωσε στις αρχές δύο ακόμα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις