Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κρήτη: Μάχη με τη φωτιά στη Σπίνα – Σηκώθηκε και ελικόπτερο [pics]

φωτιά Κρήτη Χανιά Σπίνα
Φωτογραφία zarpanews.gr

Όλη νύχτα οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδιναν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά που έχει ξεσπάσει από χθες (04.07.2018) το μεσημέρι στα Χανιά, στο χωριό Σπίνα. Το πύρινο μέτωπο παραμένει ανεξέλεγκτο και με το πρώτο φως της μέρας στην επιχείρηση συμμετέχει κι ένα ελικόπτερο.

Ούτε λεπτό δεν έχουν σταματήσει οι πυροσβέστες να μάχονται για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στο χωριό Σπίνα, στα Χανιά. Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (05.07.2018) επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο, ένα ελικόπτερο και δυο οχήματα του δήμου.

Η φωτιά βρίσκεται σε χαράδρα, γεγονός που κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών. Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή.

Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά

Οι εικόνες από την περιοχή είναι συγκλονιστικές. Όλη τη νύχτα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν εγκατέλειψαν λεπτό την προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία λίγο μετά το μεσημέρι της Τετάρτης. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή βοήθησαν στην επέκτασή της. Από τις διαστάσεις που πήρε, οι φλόγες έφτασαν κοντά σε οικισμό. Δυο ηλικιωμένες γυναίκες που μένουν εκεί απομακρύνθηκαν προληπτικά από τα σπίτια τους.

Καλύτερη η κατάσταση στο Μυλοπόταμο

Η φωτιά στη Σπίνα δεν ήταν η μοναδική που ξέσπασε χθες στην Κρήτη. Μέσα σε δυο ώρες, τα μέτωπα ήταν επτά (!), ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ
Με πληροφορίες και από neakriti.gr, zarpanews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις