Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: Με Κουντουρά και κοσμοναύτες τα εγκαίνια του Πάρκου Γκαγκάριν [pics]

Κρήτη: Με Κουντουρά και κοσμοναύτες τα εγκαίνια του Πάρκου Γκαγκάριν [pics]

Το «Πάρκο Γιούρι Γκαγκάριν» στο Ηράκλειο της Κρήτης, διεθνούς εμβέλειας έργο και σύμβολο για την ειρήνη και τη συνεργασία, εγκαινίασε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Παρουσία των ρώσων κοσμοναυτών Αντόν Σκάπλεροφ, Ολέγκ Αρτέμιεφ και Σεργκέι Προκόπιεφ, και με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής Θεόδωρο Γιουρτσίχιν πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πάρκου Γκαγκάριν, στην περιοχή του Καράβολα στο Ηράκλειο, από τον σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστη η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, ενώ πλήθος κόσμου είχε συρρεύσει στο πάρκο Γκαγκάριν προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή και να δει από κοντά τους κοσμοναύτες.

Το «Πάρκο Γιούρι Γκαγκάριν» στο Ηράκλειο θεωρείται έργο διεθνούς εμβέλειας αλλά και σύμβολο ειρήνης και συνεργασίας. Τα επίσημα εγκαίνια του προσέλαβαν ιδιαίτερη σημασία, καθώς με τον τρόπο αυτό επισφραγίζεται μια σημαντική συνεργασία, στο πλαίσιο της οποίας Ρώσοι κοσμοναύτες θα επισκέπτονται μετά τις αποστολές τους την Κρήτη, προκειμένου να ολοκληρώσουν το στάδιο της αναγκαίας αποκατάστασής τους.

Η επίσκεψη των Ρώσων κοσμοναυτών και η συμμετοχή τους στην τελετή μετονομασίας του πάρκου σε «Πάρκο Γιούρι Γκαγκάριν» διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και τη Ρωσική Γεωγραφική Εταιρεία.

Μετά την τελετή των εγκαινίων, η υπουργός Τουρισμού και ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν φύτεψαν στον χώρο του πάρκου, μια ελιά, συμβολίζοντας με τον τρόπο αυτό την εδραίωση της φιλίας και της συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσική Γεωγραφική Εταιρεία.

Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια του πάρκου Γκαγκάριν 

Πηγή: cretapost

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις