Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στο Πανεπιστήμιο κοντά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο – videos

Κρήτη: Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στο Πανεπιστήμιο κοντά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο – videos

– Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής (23.09.2018) στην Κρήτη
– Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 08:00 σε κτίριο που χρησιμοποιείται ως αποθήκη από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο και πήρε γρήγορα τεράστιες διαστάσεις
– Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο και επιχειρούν για την κατάσβεση της
– Εκκενώθηκε η φοιτητική εστία
– Τί λέει στο newsit.gr ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης
– Δείτε εικόνες και βίντεο

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 08:00 σε κτίριο που χρησιμοποιείται ως αποθήκη από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο και πήρε γρήγορα τεράστιες διαστάσεις (δείτε εδώ περισσότερα).

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, 28 πυροσβέστες με 25 οχήματα, κλιμακοφόρα οχήματα και πεζοπόρο τμήμα, επιχειρούν αυτή την ώρα για την κατάσβεσή της. Πυκνοί καπνοί καλύπτουν την περιοχή και ο διοικητής της Πυροσβεστικής ζήτησε προληπτικά τη συνδρομή και του ΕΚΑΒ. Μάλιστα, οι αρχές προχώρησαν και στην εκκένωση της φοιτητικής εστίας.

Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης: Εκτιμώ ότι δεν κινδυνεύουμε

Πλήρης ήταν η κινητοποίηση για την κατάσβεση της φωτιάς στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου τόνισε μιλώντας στο newsit.gr, ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης, αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

“Εκτιμώ ότι προς το παρόν είμαστε χωρίς μεγάλους κινδύνους. Κανείς όμως δεν ξέρει τι μπορεί να εξελιχθεί. Δεν κρίνει η Πυροσβεστική ότι πρέπει να κάνουμε τίποτα περισσότερο από αυτό που γίνεται. Είμαστε εδώ όλοι” ανέφερε στο newsit.gr.

Ακούστε όλα όσα δήλωσε στο newsit.gr

Συνεχίζεται η καταμέτρηση των φοιτητών

Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε από κτίριο που χρησιμοποιείται ως αποθήκη από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο – και επεκτάθηκε άμεσα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Γιάννης Λεονταράκης, αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος η φωτιά αφορά σε κτήριο που ανήκει στο συγκρότημα των εστιών «χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα με τους φοιτητές, η καταμέτρηση των οποίων συνεχίζεται».

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Κουκιαδάκη η ενημέρωση που έχει από τους φοιτητές είναι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα δεδομένου ότι έχουν επικοινωνήσει όλοι μεταξύ τους, όπως ανέφερε.

Περιορίζεται το μέτωπο

Σημαντική χαρακτηρίζεται η άμεση κινητοποίηση του ελικοπτέρου το οποίο με τις συνεχείς ρίψεις που κατάφερε στο μέτωπο περιόρισε την έκταση της φωτιάς. Παράλληλα αναμένεται από την Αθήνα, όπως ανέφερε ο κ. Κουκιαδάκης, το ελικόπτερο ΕΡΙΚΣΟΝ ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή των ιδιωτικών υδροφόρων του Ηρακλείου οι ιδιοκτήτες των οποίων έσπευσαν άμεσα στον τόπο της φωτιάς. Αρχικά, η λεωφόρος Κνωσού έκλεισε για τα οχήματα όμως αυτή την ώρα η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα

Ο κ. Κουκιαδάκης ζήτησε να μην ανοίγουν τα παράθυρα τους οι κάτοικοι καθώς είναι άγνωστα τα στοιχεία του καπνού και η τυχόν επικινδυνότητα τους. Πάντως οι καπνοί είναι παντού και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Η πυροσβεστική ρωτήθηκε αν υπάρχει ανάγκη απομάκρυνσης των κατοίκων κοντινών οικιών αλλά όπως ανέφερε δεν συντρέχουν λόγοι απομάκρυνσης τους, δήλωσε ο ίδιος.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λεονταράκης, η ζημιά πρέπει να είναι μεγάλη διότι καίγονται προκάτ εγκαταστάσεις με υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης φτάνει σε λίγη ώρα στο Ηράκλειο ενώ η ενημέρωση του για τις συνθήκες είναι συνεχής.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες από Eurokinissi

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις