Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κρήτη: Μεγάλη φωτιά στον Άγιο Θωμά – Επιχειρούν δύο ελικόπτερα

Κρήτη: Μεγάλη φωτιά στον Άγιο Θωμά – Επιχειρούν δύο ελικόπτερα

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε περιοχή του δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο Κρήτης. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής (8/8) στη θέση «Μουζουρά» στον Άγιο Θωμά. 

Σύμφωνα με το cretapost, η φωτιά βρίσκεται κοντά στην Μονή Καρδιώτισσα ενώ έχουν σηκωθεί και τα δύο ελικόπτερα. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και υδροφόρες του δήμου Γόρτυνας.

«Η φωτιά φαίνεται πως είναι μεγάλη και ήδη επιχειρεί μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής. Ευτυχώς για την ώρα δεν απειλούνται κατοικίες ενώ θα συνδράμουν και δύο ελικόπτερα. Εμείς θα βοηθήσουμε με τις υδροφόρες και τα μηχανήματά μας», ανέφερε μιλώντας στο cretapost ο δήμαρχος Γόρτυνας, Λ. Κοκολάκης ο οποίος συνιστά σε όλους τους κατοίκους να είναι ψύχραιμοι.

«Η φωτιά καίει για την ώρα ανεξέλεγκτα δασική και χορτολιβαδική έκταση. Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή πυροσβεστική δύναμη ενώ συνδράμουν και από αέρος τα δύο ελικόπτερα. Ευτυχώς δεν απειλείται ο οικισμός», τόνισε παράλληλα ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Λεονταράκης.

Δείτε φωτογραφίες:

Με πληροφορίες από cretapost.gr

Πηγή φωτογραφιών: ekriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις