Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Κρήτη: «Μπήκαν στο πρώτο σπίτι και είχαν 3 πιστόλια» – Η περιγραφή της επίθεσης στους μετανάστες

Κρήτη: «Μπήκαν στο πρώτο σπίτι και είχαν 3 πιστόλια» – Η περιγραφή της επίθεσης στους μετανάστες
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Ο Εμραν 35 ετών από το Πακιστάν είναι ο μόνος από την παρέα των μεταναστών που ξυλοκοπήθηκαν άγρια μέσα στα σπίτια τους στον Άγιο Γεώργιο του Οροπεδίου Λασιθίου, που μιλάει ελληνικά. Και είναι ο μόνος που στάθηκε τυχερός αφού βρισκόταν στην Ιεράπετρα για δουλειές το απόγευμα της Τετάρτης…

Τότε, περισσότεροι από επτά Έλληνες, όπως τονίζει,  μπήκαν στα σπίτια που διαμένουν οι μετανάστες και τους χτύπησαν άγρια. 

Ο φόβος που τώρα έχει κυριεύσει τους μετανάστες είναι μεγάλος και σύμφωνα με το creta24, πολλοί από τους αλλοδαπούς παραμένουν στα σπίτια τους, χτυπημένοι σε χέρια, πόδια, κεφάλι και πλευρά και δεν μπορούν να εργαστούν.

«Γιατί μας χτύπησαν; Δεν κάναμε κάτι κακό» λέει ο Έμραν, μεταφέροντας τα λόγια κάποιων θυμάτων.

Click4More: Άγρια επίθεση σε μετανάστες στην Κρήτη – Τους χτύπησαν και έβγαλαν όπλο

«Εμείς δεν πειράζουμε, μόνο για δουλειά είμαστε εδώ» λέει, τονίζοντας ότι μόνο κάποιες γυναίκες βρέθηκαν να τους υπερασπιστούν. «Κάποιες γυναίκες έλεγαν να μην μας πειράξουν γιατί είμαστε καλά παιδιά. Οι άντρες στο χωριό δεν είπαν τίποτα».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος μετά από ερωτήσεις που έκανε σε συμπατριώτες του, οι δράστες μπήκαν στο σπίτι και έλεγαν «που είναι το ενοίκιο». «Όταν μπήκαν στο πρώτο σπίτι είχαν 3 πιστόλια, ξύλα, σίδερα και μαχαίρια. Τους είπαμε ότι δεν ξέρουμε ποιοι είστε για να σας δώσουμε το ενοίκιο. Τότε άρχισαν να μας βαρούν στα πόδια, στο κεφάλι, παντού. Ήταν στο σπίτι παιδιά ηλικίας από 17 έως 20 ετών, οι μικρότεροι σε ηλικία. Κάποιοι έτρεξαν στην κουζίνα και στην τουαλέτα για να γλιτώσουν. Κλείδωσαν τις πόρτες, αλλά τις έσπασαν. Κάποιοι πήδηξαν από τα παράθυρα για να γλυτώσουν και χτύπησαν στα πόδια».

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις