Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Κρήτη: Μπήκε σε σπήλαιο και χάθηκαν τα ίχνη του – Μάχη με το χρόνο για τον αγνοούμενο τουρίστα

Κρήτη: Μπήκε σε σπήλαιο και χάθηκαν τα ίχνη του – Μάχη με το χρόνο για τον αγνοούμενο τουρίστα

Σε εξέλιξη οι έρευνες στην Κρήτη για τον 53χρονο Γερμανό τουρίστα. Τι ανέφερε ο τελευταίος άνθρωπος που τον συνάντησε τυχαία…

Μια τεράστια επιχείρηση έχει στηθεί για τον τουρίστα που θέλησε να εξερευνήσει το Καμαραϊκό σπήλαιο στον Δήμο Φαιστού στο Ηράκλειο και έκτοτε αγνοείται. Πρόκειται για 53χρονο Γερμανό, ο οποίος διαμένει προσωρινά στην Πόμπια.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του συμμετέχουν αστυνομικοί από το ΑΤ Φαιστού, ΤΑΕ Μεσαράς, Μυλοποτάμου και Ρεθύμνου, δύναμη της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το μεσημέρι της Παρασκευής ο 53χρονος ανέβηκε στις Καμάρες με το αυτοκίνητο και το άφησε εκεί. Μάλιστα συνάντησε έναν ηλικιωμένο κάτοικο της περιοχής, στον οποίο εξέφρασε την πρόθεση του να ανέβει πεζός μέχρι το σπήλαιο.

Το Σάββατο ο ίδιος κάτοικος είδε ότι το αυτοκίνητο του Γερμανού ήταν ακόμα εκεί και άρχισε να ανησυχεί όποτε σκέφτηκε να ενημερώσει την Αστυνομία. Παράλληλα το βράδυ του Σαββάτου την Αστυνομία ενημέρωσαν και συγγενείς του Γερμανού, μέσω ενός γείτονα στην Πόμπια, ότι ο 53χρονος αγνοούμενος είχε καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί τους τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Φέρεται να τους είπε ότι είχε χαθεί και ότι θα περίμενε να ξημερώσει να βρει το δρόμο του. Όμως την επόμενη ημέρα δεν μπόρεσαν να τον ξαναβρούν τηλεφωνικά, δεν είχε σήμα και έτσι αποφάσισαν να ειδοποιήσουν τον γείτονα στην Πόμπια. Η αστυνομία από το μεσημέρι της Παρασκευής που ανηφόρισε, ενημερώθηκε στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου και σήμερα πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεράστια επιχείρηση.

Παράλληλα οι Αρχές περιμένουν μήπως και από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας δώσουν το τελευταίο στίγμα του κινητού του Γερμανού, κάτι που θα διευκολύνει τις έρευνες. Σύμφωνα με το cretalive.gr, από την συγκεκριμένη περιοχή μπορείς να βγεις σε διάφορα μέρη και προς Ηράκλειο και προς Ρέθυμνο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις