Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κρήτη: “Μπορούμε να φιλοξενήσουμε μέχρι 1.300 πρόσφυγες” – Ξεκαθάρισαν τα όρια των αντοχών τους!

Κρήτη: “Μπορούμε να φιλοξενήσουμε μέχρι 1.300 πρόσφυγες” – Ξεκαθάρισαν τα όρια των αντοχών τους!

Λίγο μετά τις 10.00 ξεκίνησε η συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια. Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Βασίλης Λαμπρινός πρότεινε να αρχίσει η συζήτηση με τα θέματα ημερήσιας διάταξης και να συζητηθούν στη συνέχεια τα σημαντικότερα ζητήματα…

Ο Δήμαρχος Αρχάνων Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης ωστόσο, όπως ήδη έχει αναφέρει στο Ράδιο Κρήτη από το πρωί, τόνισε πως σε κάθε περίπτωση πρέπει να συζητηθούν τα ζητήματα του Μεταναστευτικού, των ΦΟΔΣΑ και των ταμειακών διαθεσίμων, κάτι που έκανε δεκτό ο Πρόεδρος τονίζοντας ότι όντως πρόκειται για σοβαρά θέματα τα οποία και πρέπει να τεθούν.

Λίγο αργότερα και αφού ξεκίνησε η συζήτηση για το θέμα των προσφύγων, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ανέφερε ότι «Η Κρήτη αποτελεί παράδειγμα φιλοξενίας προσφύγων» .

Το θέμα έθεσε ο Δήμαρχος Αρχάνων – Αστερουσίων και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μανώλης Κοκοσάλης, τονίζοντας πως εφόσον έρθουν νέοι πρόσφυγες στην Κρήτη δεν θα πρέπει να έρθουν σε μαζικές δομές.

Την πρόταση αυτή επικρότησε και ο πρόεδρος της ΠΕΔ, τονίζοντας πως δεν θα πρέπει η Κρήτη να ξεπεράσει τα όρια των αντοχών της, προσδιορίζοντας ως μέγιστο αριθμό φιλοξενίας τα 1.300 άτομα.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, τονίστηκε πως δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο, με τη διευκρίνιση ωστόσο πως έχει εκκινήσει μια διαδικασία σε κορυφαίο επίπεδο για τη διαχείριση του θέματος κεντρικά.

Κατά τη συνεδρίαση, τέθηκε επίσης το θέμα της επίσημης τοποθέτησης των νέων στελεχών της ΠΕΔ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις