Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κρήτη: Νέες απίθανες αποκαλύψεις για το όργιο φοροδιαφυγής με μαϊμού αποδείξεις – Ο επιχειρηματίας δεν υπολόγιζε τίποτα!

ΦΩΤΟ από flashnews
ΦΩΤΟ από flashnews

– Επιχειρηματίας άνοιξε 4 καντίνες χωρίς άδεια από το υγειονομικό και χωρίς να πάρει μέρος στον διαγωνισμό
– Χωρίς άδεια έβγαζε ξαπλώστρες σε παραλία και για όλα αυτά έκοβε αποδείξεις σε ΑΦΜ σουβλατζίδικου
– Του είχαν σφραγίσει τις καντίνες αλλά δεν έκανε πίσω – Τις άνοιξε ξανά και ο δήμος αδιαφόρησε πλήρως
– ”Ένας Θεός ξέρει τι αγοράζαμε τόσο καιρό” λέει τουρίστας που έζησε τον τελευταίο έλεγχο εφοριακών
– Όλα αυτά στη νήσο Χρυσή της Ιεράπετρας στην Κρήτη με τις διαστάσεις του θέματος να προβληματίζουν

 

Νέες διαστάσεις παίρνει το θέμα που είδε χθες το φως της δημοσιότητας για τον επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στη Νήσο Χρυσή, ο οποίος δεν είχε εκδώσει το τελευταίο δίμηνο 16.546 αποδείξεις! Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι ελεγκτές εμφανίστηκαν ως λουόμενοι και βρήκαν στις 4 καντίνες του νησιού, 5 ταμειακές μηχανές οι οποίες ωστόσο, είτε δεν έκοβαν, είτε εξέδιδαν αποδείξεις μαϊμού. Οι αποδείξεις εκδίδονταν σε άλλο ΑΦΜ επιχείρησης εστίασης, η οποία είχε κλείσει εδώ και χρόνια.

Όπως διαπιστώθηκε το ΑΦΜ αντιστοιχούσε σε σουβλατζίδικο άλλης περιοχής που είχε κλείσει, με αποτέλεσμα τα χρήματα του επιχειρηματία να είναι μαύρα και αφορολόγητα! Ένα 24ωρο μετά την αρχική αποκάλυψη της φοροδιαφυγής, έρχονται στο φως άλλες απίστευτες πτυχές της υπόθεσης με νέο όργιο παρανομιών. Οπως είπε στο Ράδιο Κρήτη η αρμόδια αντιδήμαρχος Ιεράπετρας Χρύσα Χατζημαρκάκη ο επιχειρηματίας δεν έλαβε καν μέρος στον διαγωνισμό για την εγκατάσταση της επιχείρησής του στο νησί, δεν έλαβε ποτέ άδεια από το υγιεινομικό για τις τέσσερις καντίνες, ενώ δεν είχε άδεια ούτε για τις ξαπλώστρες!

Ως κερασάκι στην τούρτα, το ότι ο δήμος Ιεράπετρας σφράγισε στις αρχές Ιουνίου τις καντίνες, οι οποίες όμως άνοιξαν ξανά και συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά. Στο διάστημα που μεσολάβησε δεν ασχολήθηκε κανείς. Ο δήμος δεν μπήκε στη διαδικασία να ελέγξει τα όσα συμβαίνουν. Οι πελάτες πήγαιναν στις καντίνες, πλήρωναν και αγόραζαν προϊόντα που δεν είχαν ελεγχθεί και έφευγαν με αποδείξεις μαϊμού!

Το χρονικό των αποκαλύψεων

Οι ελεγκτές βρέθηκαν την Τρίτη (12/07/2017) στο νησί για να ελέγξουν τις επιχειρήσεις που λειτουργούν εκεί. Οι εφοριακοί κατάλαβαν ότι υπήρχαν στο σημείο τέσσερις καντίνες, με πέντε ταμειακές, αλλά μία επιχείρηση. Όταν πήραν την πρώτη ταμειακή στα χέρια τους και έκαναν έλεγχο διαπίστωσαν ότι έκοβε αποδείξεις, αλλά σε ένα ανύπαρκτο ΑΦΜ, σε ένα σουβλατζίδικο, σε άλλη πόλη που είχε κλείσει τα τελευταία δύο χρόνια. Τότε λοιπόν ο υπεύθυνος του καταστήματος αποφάσισε το απίστευτο! Κλείδωσε τις υπόλοιπες ταμειακές μηχανές και σύμφωνα με πληροφορίες χρειάστηκε η αστυνομία για να πάρουν τις υπόλοιπες ταμειακές που έκοβαν αποδείξεις – φαντάσματα. Μέχρι τώρα ο έλεγχος δείχνει ότι δεν κόπηκαν 16.546 αποδείξεις μέσα δύο μήνες!

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχες παραβάσεις στις καντίνες της Χρυσής είχαν βεβαιωθεί και πέρυσι, σε μια επιχείρηση η οποία ναι μεν ανήκει σε ιδιώτη, ο οποίος όμως την ενοικιάζει από τον δήμο Ιεράπετρας. Εκτός όμως από αυτό, κανείς δεν σκέφτηκε να ενημερώσει χθες όσους επισκέπτονταν την Χρυσή ότι στο νησί δεν λειτουργεί καμία καντίνα. Μάλιστα αναστάτωση επικράτησε όταν εργαζόμενοι της “σφραγισμένης” επιχείρησης προσπάθησαν να μαζέψουν τις ξαπλώστρες, εκτελώντας εντολές του επιχειρηματία.

Οι λουόμενοι αντέδρασαν καθώς για να επισκεφτούν το νησί κλήθηκαν να πληρώσουν και χθες το δημοτικό τέλος του 1 ευρώ, παρά την αδιαφορία του δήμου για την ενημέρωση των επισκεπτών.

Πηγη: flashnews.gr, ekriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε