Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κρήτη: Νεκρός ο Παντελής Δουρουντάκης – Η εξαφάνιση ήταν δολοφονία – Θρίλερ με το πτώμα που δεν έχει βρεθεί [pics]

Κρήτη: Νεκρός ο Παντελής Δουρουντάκης – Η εξαφάνιση ήταν δολοφονία – Θρίλερ με το πτώμα που δεν έχει βρεθεί [pics]

– Συγκλονισμένη η Κρήτη από το θρίλερ στα Σφακιά με τη δολοφονία του κτηνοτρόφου
– Στα χέρια της αστυνομίας δύο αδέρφια που κατηγορούνται για το στυγερό έγκλημα
– Ο Παντελής Δουρουντάκης είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς στις 7 του περασμένου Μάρτη
– Η σορός του δεν έχει βρεθεί – Τα στοιχεία που έδωσαν απαντήσεις στην αστυνομία
– Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια όπου μεταφέρθηκαν τα δύο αδέρφια

Η εξαφάνιση του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη από τα Σφακιά στα Χανιά, κινητοποίησε την αστυνομία, που πλέον μιλάει ανοιχτά για δολοφονία. Η υπόθεση παίρνει διαστάσεις θρίλερ, αφού άγνωστο παραμένει που βρίσκεται το πτώμα του ηλικιωμένου. Οι Αρχές πιστεύουν ακράδαντα, ότι από την πρώτη ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη του 70χρονου, ο ηλικιωμένος δολοφονήθηκε και το πτώμα εξαφανίστηκε σε σημείο που δύσκολα θα εντοπιστεί.

Τα δυο αδέρφια από τα Σφακιά που συνελήφθησαν για την υπόθεση αρνούνται κάθε εμπλοκή. Αστυνομικές πηγές τονίζουν ότι είχαν εξ αρχής υποψίες σε βάρος των δύο αδερφών λόγω των διαφορών με το θύμα αλλά περίμεναν κάποια στοιχεία που βρέθηκαν. Αυτό που λένε είναι ότι έχει βρεθεί DNA των δυο στον χώρο της επιχείρησης του θύματος. Οι δύο ύποπτοι τέθηκαν και υπό τηλεφωνική παρακολούθηση.

Τα δυο αδέρφια από τα Σφακιά χαρακτηρίζονται υπεράνω υποψίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η εμπλοκή τους στην υπόθεση έχει προκαλέσει έκπληξη καθώς επρόκειτο για άτομα χαμηλών τόνων που δεν είχαν δώσει δικαιώματα στο παρελθόν. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα δυο αδέρφια είχαν διαφορές με τον 70χρονο άνδρα εδώ και καιρό.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την υπόθεση θρίλερ

“Συνελήφθησαν, χθες (19.06.2018), ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, σε περιοχή του Δήμου Σφακίων, δύο ημεδαποί ηλικίας 44 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων  εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Η σύλληψη τους είναι αποτέλεσμα πολύμηνης, συνδυαστικής και μεθοδευμένης αστυνομικής έρευνας, της ανωτέρω Υπηρεσίας σχετικά με την εξαφάνιση 70χρονου ημεδαπού την 07.03.2018 από περιοχή του Δήμου Σφακίων. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.”

Τα αδέρφια που κατηγορούνται στα δικαστήρια

Τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού αντιμετωπίζουν τα δύο αδέρφια που συνέλαβε η αστυνομία στα Χανιά για την υπόθεση εξαφάνισης 70χρονου άνδρα στην περιοχή των Σφακίων από τις 7 Μαρτίου 2018. Οι συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την Παρασκευή 22 Ιουνίου στην ανακρίτρια Χανίων.

 

Το χρονικό της εξαφάνισης του κτηνοτρόφου

Ο 70χρονος Σφακιανός κτηνοτρόφος, πήρε αργά το απόγευμα εκείνης της Τετάρτης στις 7 Μαρτίου, το αυτοκίνητό του από το σπίτι του στη Χώρα Σφακίων και έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Από νωρίς το πρωί της επόμενης μέρας  σήμανε συναγερμός στις αρχές που ειδοποιήθηκαν για την εξαφάνιση.

Στις έρευνες είχε πάρει μέρος και ελικόπτερο, το οποίο “χτένισε” κυριολεκτικά τον τόπο διαμονής του ηλικιωμένου, την ευρύτερη περιοχή και κάθε σημείο της ενδοχώρας στο οποίο δεν είχαν πρόσβαση οι επίγειες δυνάμεις. Μοναδικό στοιχείο, τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες των ερευνών και το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί, ήταν ο εντοπισμός του στίγματος των δύο κινητών τηλεφώνων που φέρεται να είχε ο ηλικιωμένος την ημέρα της εξαφάνισής του.

Οι αρχές που για μήνες προσπαθούσαν να ξετυλίξουν το κουβάρι της μυστηριώδους εξαφάνισης και πλέον δηλώνουν πεπεισμένες πως τα κατάφεραν.

Πηγή: cretalive.gr, zarpanews.gr, cretapost.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις