Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κρήτη: «Ο κορονοϊός ανέτρεψε τη ζωή μου» – Δείτε τι έκανε μητέρα τραγουδίστρια για να τα βγάλει πέρα

Κρήτη: «Ο κορονοϊός ανέτρεψε τη ζωή μου» – Δείτε τι έκανε μητέρα  τραγουδίστρια για να τα βγάλει πέρα

Ο κορονοϊός έβαλε δύσκολα και σε εκείνη παρά το γεγονός ότι δεν νόσησε στην Κρήτη. Η τραγουδίστρια αποφασίζει να μιλήσει για τα όσα έχουν αλλάξει τους τελευταίους μήνες…

Στην Κρήτη είχε τη δουλειά της, αλλά ο κορονοϊός ανέτρεψε τα πάντα. Οι απαγορεύσεις και τα περιοριστικά μέτρα, την έφεραν σε απελπισία, με την ίδια να κάθεται και να σκέφτεται τρόπους για να συνεχίσει. Πήρε τη δύσκολη απόφαση να πάει στο Ισραήλ, όπου δεν υπήρχε απαγόρευση της μουσικής και όπως λέει δεν το μετάνιωσε ποτέ.

Έχει κληθεί πολλές φορές στη ζωή της να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις και έχει αποδείξει ότι δεν είναι από τους ανθρώπους που το βάζουν κάτω. Η τραγουδίστρια και μητέρα Βάλλια Ειρηναίου, μια γυναίκα με απίστευτη θέληση και επιμονή, αποφάσισε ότι δεν θα τη νικήσουν επαγγελματικά τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.  Καθώς ο κλάδος της διασκέδασης γενικότερα στην χώρα μας, αλλά και στην Κρήτη ειδικότερα ήταν από αυτούς που “χτυπήθηκαν” περισσότερο, έγινε γρήγορα αντιληπτό στην Βάλλια ότι δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά. 

Αναγκάστηκε, όπως λέει να εγκαταλείψει το Ηράκλειο, αναζητώντας μια καλύτερη επαγγελματική τύχη στο Ισραήλ. Όπως αναφέρει, στην χώρα αυτή της Μέσης Ανατολής, παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα κορονοϊού είναι καθημερινά από 70.000 έως και 100.000, δεν υπήρξε απαγόρευση της μουσικής.

“Αγαπούν και προστατεύουν την μουσική”, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι “μπορεί κάποιος να δει ακόμα και σε μια πλατεία μουσικά όργανα που μπορεί όποιος θέλει να τα χρησιμοποιήσει. Μουσικές ακούγονται παντού ακόμα και σε δημόσιους χώρους”. Σύμφωνα με την Βάλλια “οι Ισραηλινοί λειτουργούν και διασκεδάζουν όπως εμείς και ίσως ακόμα πιο παρορμητικά. Είναι θερμός λαός και αγαπάνε τους Έλληνες”.

Τονίζει στο cretalive.gr, ότι αγαπούν πολύ το ελληνικό τραγούδι και αναφέρει ότι εκτός του μεροκάματου που έχει ένας τραγουδιστής ο οποίος δουλεύει στο Ισραήλ, του δίνονται χρήματα από τους πελάτες την ώρα που τραγουδάει, κάτι που θυμίζει μια Ελλάδα προηγούμενων δεκαετιών. Επίσης, σημειώνει πόσο προστατευτικοί είναι με τις γυναίκες και ιδιαίτερα όταν γνωρίζουν ότι μια γυναίκα είναι μητέρα.

Ένας από τους λόγους που επέλεξε το Ισραήλ για να τραγουδήσει είναι και το γεγονός ότι υπήρχαν εκεί “δικοί της” άνθρωποι, συνάδελφοι όπως ο Λευτέρης Ντελής, ο οποίος επίσης “μετανάστευσε” εκεί για να μπορέσει να δουλέψει. Ο στόχος της Βάλλιας Ειρηναίου είναι να μείνει στο Ισραήλ μέχρι το Πάσχα αλλά, όπως επισημαίνει όλα θα εξαρτηθούν με το αν θα καταφέρει να μείνει για το διάστημα αυτό μακριά από την κόρη της που έχει μείνει πίσω στην Κρήτη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις