Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κρήτη: Ο οίκος ανοχής και η νύχτα των δυσάρεστων εκπλήξεων – Οι πελάτες πάγωσαν μπροστά στις κοπέλες

Κρήτη: Ο οίκος ανοχής και η νύχτα των δυσάρεστων εκπλήξεων – Οι πελάτες πάγωσαν μπροστά στις κοπέλες

Ο οίκος ανοχής στο Ρέθυμνο και τα όσα έγιναν τη νύχτα προκαλούν αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις στην τοπική κοινωνία. Ανησυχία μετά τις αποκαλύψεις…

Απ’ όλα είχε ο… μπαχτσές των προστίμων στην Κρήτη, στο πλαίσιο των ελέγχων της ΕΛ. ΑΣ για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Οι περισσότερες παραβάσεις καταγράφηκαν στο Ρέθυμνο όπου εντοπίστηκαν δύο εργαζόμενες σε οίκο ανοχής της πόλης, να μην έχουν κάνει τα απαραίτητα self-test, με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί πρόστιμο 2.000 ευρώ και να μπει και προσωρινό «λουκέτο» 15 ημερών στην επιχείρηση.

Ακόμα πιο βαριά όμως ήταν η «καμπάνα» για Ισραηλινό τουρίστα ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Ήταν έτοιμος για αναχώρηση, όντας θετικός στον κορονοϊό. Στον τουρίστα που βρέθηκε στο Ν.Καζαντζάκης ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα επιβλήθηκε και πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Στο Ρέθυμνο επιβλήθηκαν επίσης 3 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας, σε ένα πελάτη σούπερ μάρκετ, σε έναν υπάλληλο σούπερ μάρκετ καθώς και σε έναν επιβάτη λεωφορείου.

Οίκοι ανοχής: Το νέο πρωτόκολλο

Το νέο πρωτόκολλο ήρθε να ανατρέψει τα περισσότερα που ίσχυαν και γνώριζαν τόσο οι υπάλληλοι όσο και οι πελάτες. Οι υπεύθυνοι στους οίκους ανοχής πρέπει μεταξύ άλλων να φροντίζουν ώστε όλα τα παράθυρα να είναι ανοιχτά, να μην γίνονται χειραψίες στην είσοδο και τα δωμάτια και να τηρείται αυστηρά ο χρόνος του ενός τετάρτου για κάθε συνεύρεση. Σε αυτές απαγορεύεται η επαφή, πρόσωπο με πρόσωπο.

Στους οίκους ανοχής συνίσταται η χρήση υφασμάτινης μη ιατρικής μάσκας αλλά και η τήρηση πελατολόγιου για λόγους ασφαλείας. Έτσι ώστε αν εντοπιστεί κάποιο κρούσμα, να ενημερωθούν όλοι όσοι βρίσκονταν μέσα, την επίμαχη ημέρα. Στους πελάτες γίνεται έκκληση να πληρώνουν με πιστωτική κάρτα και ανέπαφη συναλλαγή και στους υπαλλήλους να πλένουν και να απολυμαίνουν τακτικά τα χέρια τους. Όλα μαζί πάντως, σηκώνουν το βαθμό δυσκολίας για την τήρησή τους, στα ύψη…

Οι οίκοι ανοχής έχουν ανοίξει, με υπαλλήλους και πελάτες να καλούνται να ακολουθήσουν κατά γράμμα τους νέους κανόνες, που έφεραν τα κύματα κορονοϊού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις