Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Κρήτη: Οδύσσεια για 75χρονο που υπέστη εγκεφαλικό, αλλά ήταν αδύνατη η μεταφορά του σε νοσοκομείο

Κρήτη: Οδύσσεια για 75χρονο που υπέστη εγκεφαλικό, αλλά ήταν αδύνατη η μεταφορά του σε νοσοκομείο

Μια αληθινή Οδύσσεια και ώρες αγωνίας ζει ένας 75χρονος στην Κρήτη, που υπέστη εγκεφαλικό, αλλά ήταν αδύνατη η μεταφορά του σε νοσοκομείο λόγω κακοκαιρίας. Ο άτυχος άνδρας παρέμενε καθηλωμένος και δίνοντας μάχη ζωής μέχρι σήμερα το πρωί στο χωριό του, την Αγία Ρούμελη Σφακίων.

Η Οδύσσεια του 75χρονου που υπέστη εγκεφαλικό, αλλά ήταν αδύνατη η μεταφορά του σε νοσοκομείο, δείχνει το τεράστιο πρόβλημα πουν υπάρχει στο πανέμορφο χωριό των Σφακίων, που βρίσκεται στην έξοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς στην Κρήτη. Όπως ανέφερε το flashnews.gr το χωριό δεν διαθέτει οδική σύνδεση, κάτι που αναδείχθηκε με τον πιο κακό τρόπο, με το συμβάν.

Ο 75χρονος Κρητικός υπέστη το χθες το πρωί (11.12.2022) το εγκεφαλικό. Αμέσως οι τοπικές αρχές ζήτησαν να μεταφερθεί ο άνδρας με πλωτό μέσο στην Χώρα Σφακίων για να πάει στο νοσοκομείο. Υπήρχε όμως, απαγόρευση απόπλου, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε στην Κρήτη, ενώ στο λιμάνι της Αγίας Ρούμελης ήταν αδύνατο να φτάσει και να δέσει σκάφος, λόγω της φουρτούνας.

Οι τοπικές αρχές φέρονται να ζήτησαν στη συνέχεια από τον Δήμο Σφακίων να γίνει αεροδιακομιδή του 75χρονου με ελικόπτερο. Σύμφωνα όμως, με το flashnews.gr ο Δήμος απάντησε αρνητικά, καθώς η κακοκαιρία δεν επέτρεπε την προσέγγιση στο ελικοδρόμιο του χωριού. Σήμερα δόθηκε άδεια να πετάξει ελικόπτερο από το Ηράκλειο και να μεταφέρει τον ασθενή στο νοσοκομείο, αλλά μέχρι και πριν λίγο, η πτήση δεν είχε πραγματοποιηθεί.

Τελικά λίγο μετά τις 10:30 σήμερα το πρωί το ελικόπτερο πέταξε για την Αγία Ρούμελη για να παραλάβει τον 75χρονο. Το ελικόπτερο πήρε τον άτυχο άνδρα και προσγειώθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου Χανίων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις