Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κρήτη: «Οι επιπλοκές των δύο γυναικών σχετίζονται με το AstraZeneca» – Ξεσπά η μητέρα της 44χρονης

Κρήτη: «Οι επιπλοκές των δύο γυναικών σχετίζονται με το AstraZeneca» – Ξεσπά η μητέρα της 44χρονης
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για τα τρία περιστατικά επιπλοκών σε Κρητικούς που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη.

Σχετικά με τις δύο γυναίκες, την 44χρονη και την 47χρονη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, η κα Μπορμπουδάκη, γνωστοποίησε πως και των δύο τα συμπτώματα συνδέονται με τον εμβολιασμό τους με AstraZeneca, ενώ συγκεκριμένα για την 44χρονη ανέφερε πως πρόκειται για το σύνδρομο θρομβοπενίας. Τόσο για τις δύο γυναίκες όσο και τον 35χρονο έχει ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αλλά και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. «Η κατάσταση της 44χρονης είναι κρίσιμη και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ» συμπλήρωσε η κα. Μπορμπουδάκη.

«Σίγουρα αυτό που δε θα προτείναμε θα είναι να ακυρώσει κάποιος τον εμβολιασμό του. Για την ώρα δεν υπάρχει υπόνοια προβληματικής παρτίδας εμβολίων. Όλοι να είναι βέβαιοι ότι δε θα κρύψουμε τίποτα. Οι εμβολιασμοί έχουν ενταθεί, δεν μιλάμε για τρία περιστατικά σε ένα μικρό ποσοστό εμβολιασμού», επεσήμανε η ίδια.

Σύμφωνα με την κα. Μπορμπουδάκη, από την 7η ΥΠΕ έχει ζητηθεί ήδη να δοθούν άμεσα απαντήσεις για για την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca.

«Γίνεται όλη η απαιτούμενη έρευνα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων για την ασφάλεια των παρτίδων. Το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει αποδειχθεί ότι σώζει. Έχουμε ακυρώσεις με Pfizer αυτές τις ημέρες γιατί πολύ απλά, οι άνθρωποι νοσούν με κορονοϊό. Για να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι παράλληλα με τον εμβολιασμό να τηρούνται τα μέτρα» πρόσθεσε η κα Μπορμπουδάκη.

Σύμφωνα με την ίδια, στην Κρήτη έχουν γίνει περισσότεροι από 261.000 εμβολιασμοί, τόσο με την πρώτη όσο και με τη δεύτερη δόση και με βάση τις εκτιμήσεις της, στο νησί, αν όλα πάνε καλά, υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού και να επιτευχθεί ανοσία σε έναν μήνα.

Ξεσπά η μητέρα της 44χρονης

Τις τελευταίες ώρες η 44χρονη, που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου με εγκεφαλική θρόμβωση, παρουσίασε σοβαρή επιπλοκή στην κατάσταση της υγείας της, καθώς υπέστη βαριά εγκεφαλική αιμορραγία και επιληπτική κρίση. 

Όπως τονίζει η οικογένεια δεν πρόκειται για αρνητές, αλλά έχουν εμβολιαστεί όλοι. Ήταν η ίδια η 44χρονη που παρακίνησε την οικογένεια να κάνει το εμβόλιο.
Η μητέρα της μητέρας τριών παιδιών μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA.

«Το μόνο που θέλω να γίνει καλά το παιδί μου. Όπως ήταν υγιέστατη πριν το εμβόλιο έτσι να γυρίσει πίσω!».

«Δε θέλω διαφημίσεις. Θέλω το παιδί μου πίσω. Ήταν θετική στα πάντα, μας έπεισε να κάνουμε το εμβόλιο. Μας είπε ”κάντε το εμβόλιο γιατί αν δεν το κάνετε δεν μπορούμε να σας κάνουμε παρέα. Θέλω τη ζωή του παιδιού μου. Ήταν υγιέστατο. Τα παιδιά ρωτάνε ”πού είναι η μαμά; Θέλουμε να τη δούμε”».

Ακούστε όσα είπε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις