Τρίτη, 7 Μαΐ
21oC Αθήνα

Κρήτη: Οι γιατροί έσωσαν 8χρονο παιδί μετά από λεπτή χειρουργική επέμβαση – Έτσι κέρδισε τη μάχη

Κρήτη: Οι γιατροί έσωσαν 8χρονο παιδί μετά από λεπτή χειρουργική επέμβαση –  Έτσι κέρδισε τη μάχη

Χαμόγελα ικανοποίησης από τους γιατρούς και ανακούφισης από τους γονείς του 8χρονου παιδιού, που παραμένει στο ΠΑΓΝΗ, μετά από την περιπέτεια υγείας του…

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό αντιμετωπίζεται αυτές τις μέρες με επιτυχία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Παιδί 8 ετών, με βαριά επιπλεγμένη ρινοκολπίτιδα, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο. Ο κλινικός και απεικονιστικός έλεγχος έδειξαν βαριά μετωπιαία κολπίτιδα και οστεομυελίτιδα, ηθμοειδίτιδα, καθώς και συνοδό ενδοκρανιακό απόστημα.

Η ζωή του παιδιού κινδύνευε σοβαρά και αποφασίστηκε χειρουργική αντιμετώπιση. Στο χειρουργείο, υπό γενική αναισθησία, οι γιατροί κατάφεραν και παροχέτευσαν επιτυχώς το πύον από το μετωπιαίο κόλπο και τις ηθμοειδείς, με ενδοσκοπική προσπέλαση. Ακολούθως, οι νευροχειρουργοί διενέργησαν ανοικτή κρανιοτομή και παροχέτευσαν το υποσκληρίδιο απόστημα του εγκεφάλου.

Η ανταπόκριση του μικρού ασθενούς ήταν εντυπωσιακή. Μετά από σύντομη παραμονή στη ΜΕΘ Παίδων, βρίσκεται πλέον, σαφώς βελτιωμένος, στην παιδιατρική κλινική.

Η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων ειδικοτήτων, ΩΡΛ, νευροχειρουργών, αναισθησιολόγων, παιδιάτρων και εντατικολόγων, ήταν εξαιρετική. Και η συμβολή όλων καθοριστική ώστε να διαφύγει τον κίνδυνο ο μικρός ασθενής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις