Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κρήτη: Ολοκληρώθηκε η οδική σύνδεση Άγιος Σώζων – Μάρθα και Χουδέτσι –Τεφέλι –Πύργος

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε η σύνδεση των οδικών αξόνων Αγ. Σώζων – Μάρθα και Χουδέτσι -Τεφέλι –Πύργος, στη περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, συνολικού μήκους περίπου 4,6 χιλιομέτρων, που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ με 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το οδικό έργο, που έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και το μεγαλύτερο μέρος του αποτελεί νέα διάνοιξη εντός της ευρύτερης περιοχής Καταλαγαρίου, επισκέφθηκαν σήμερα, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων, Μανόλης Κοκοσάλης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, Γιώργος Πιτσούλης, στελέχη του τμήματος συγκοινωνιακών έργων και εκπρόσωποι της κατασκευαστικής εταιρείας.

Ο κ. Αρναουτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του και συνεχάρη τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης που επέβλεψαν το έργο με υψηλή οδική ασφάλεια και όλες τις υπηρεσίες που συνεργάστηκαν για την επιτυχή ολοκλήρωση του, τονίζοντας τη νέα αναπτυξιακή προοπτική που δίνει για την ενδοχώρα του νησιού.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουκιαδάκης επεσήμανε πως η αυτοδιοίκηση, με το συγκεκριμένο έργο, απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι ξέρει και μπορεί να κατασκευάζει δύσκολα έργα. Ακόμη, ο δήμαρχος κ. Κοκοσάλης, τόνισε: “Παραδίδουμε ένα σημαντικό έργο στην ενδοχώρα, που ενώνει τον δρόμο Ηράκλειο-Βιάννος με Χουδέτσι Παρθένι Πύργο, που μειώνει πάρα πολύ τον οδικό χρόνο, τις μετακινήσεις των κατοίκων”. Ακόμη υπογράμμισε, πως είναι ουσιαστικά το πρώτο έργο που ολοκληρώνει τον κάθετο άξονα Ηράκλειο-Πύργος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε