Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Κρήτη: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Μινώα και Ασίτες (pics)

Κρήτη: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Μινώα και Ασίτες (pics)

Μάχη με τις φλόγες έδιναν όλη νύχτα πέρασαν οι πυροσβέστες στην Κρήτη οι οποίοι επιχειρούσαν σε δύο πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα.

Αρχικά εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στο Γεράκι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα επιχείρησαν 36 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 9 οχήματα.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, η φωτιά δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο. Να σημειωθεί ότι στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκε και το Πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Όπως αναφέρει το ekriti.gr, συναγερμός για φωτιά σήμανε και στις Κάτω Ασίτες Ηρακλείου με τις φλόγες να είναι ορατές από αρκετές περιοχές του Ηρακλείου, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του Γιώργου Τριβυζαδάκη. Το συγκεκριμένο πύρινο μέτωπο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έφερε μία αρκετά δύσκολη νύχτα για τους Πυροσβέστες ενώ οι δυνάμεις που έφτασαν από την πρώτη κιόλας στιγμή, ήταν ισχυρές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, συνολικά επιχείρησαν 64 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 23 οχήματα ενώ σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρας, στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκε και το Πυροσβεστικό ελικόπτερο. Χθες βράδυ, στο μέτωπο της φωτιάς βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις