Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Κρήτη: Παιδικός σταθμός απείλησε με «παραίτηση» μάγειρα θετικό στον κορονοϊό γιατί δεν μπορούσε να εργαστεί

Κρήτη: Παιδικός σταθμός απείλησε με «παραίτηση» μάγειρα θετικό στον κορονοϊό γιατί δεν μπορούσε να εργαστεί

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία που έγινε στον Σύλλογο Προστασίας Ανθρώπινης Ζωής «Ανθρώπινη Ασπίδα» βλέπει το φως της δημοσιότητας. Μάγειρας σε παιδικό σταθμό στην Κρήτη, αφού νόσησε με κορονοϊό ενημέρωσε τους εργοδότες του και εκείνοι του είπαν ότι αν δεν πάει για δουλειά, να περάσει από το λογιστήριο για την… «παραίτηση» του! 

Ανακοίνωση για το τραγικό αυτό περιστατικό στην Κρήτη εξέδωσε ο Σύλλογος Προστασίας Ανθρώπινης Ζωής «Ανθρώπινη Ασπίδα», αναφέροντας αναλυτικά τα όσα καταγγέλλει ο μάγειρας στον παιδικό σταθμό στα Χανιά. «Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος νόσησε από κορονοϊό και για τον λόγο αυτό ενημέρωσε αμέσως την εργοδοσία του για το θέμα αυτό, εισπράττοντας την απάντηση ότι πρέπει να πάει στην δουλειά του κανονικά, διαφορετικά να περάσει από το λογιστήριο να υπογράψει την παραίτηση του» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 

Και συνεχίζει: «Ο ίδιος προσπάθησε να μεταπείσει τον εργοδότη του, καταφέρνοντας απλά να τον εξαγριώσει ακόμα περισσότερο, απειλώντας τον μάλιστα για την σωματική του ακεραιότητα! Ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός αριθμεί αρκετά παιδιά αλλά πέραν από αυτό ευλόγως ο υπάλληλος δεν μπορεί και δεν θέλει να διακινδυνεύσει την ζωή κανενός και δη μικρών παιδιών». 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του flashnews.gr με τον πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Ανθρώπινης Ζωής «Ανθρώπινη Ασπίδα», Φραγκίσκο Δασκαλάκη ο ίδιος υποστήριξε ότι αν τελικά οι απειλές του εργοδότη υλοποιούνταν ο σύλλογος θα έφτανε μέχρι τον εισαγγελέα. «Ο μάγειρας απευθύνθηκε στην “Ανθρώπινη Ασπίδα” προκειμένου να σταματήσουμε τον εργοδότη ο οποίος προφανώς δεν έχει καμία συναίσθηση όταν προσπαθεί να βάλει έναν εργαζόμενο και δη μάγειρα, με κορονοϊό, να μαγειρέψει για τόσα παιδιά.

Ως σύλλογος στείλαμε το μήνυμα στον ιδιοκτήτη ότι οποιαδήποτε στιγμή σκεφτεί είτε να απολύσει αυτόν τον άνθρωπο – γιατί όπως του είπε “θα σε απολύσω πήγαινε να υπογράψεις την παραίτησή σου” – είτε να τον ακουμπήσει, θα είναι αποφασιστική η παρέμβασή μας και θα εμπλέξουμε και τη δικαιοσύνη.

Να σημειωθεί ότι ο υπάλληλος ήταν επιβεβαιωμένα θετικός με κορονοϊό με το αποτέλεσμα της εξέτασης να έχει δηλωθεί κανονικά στο gov.gr».

Με πληροφορίες από flashnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις