Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Παραμένει κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς! Το μπάχαλο που έφερε ο κορονοϊός

Κρήτη: Παραμένει κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς! Το μπάχαλο που έφερε ο κορονοϊός

Το φαράγγι της Σαμαριάς είναι γνωστό και εκτός συνόρων. Ακόμα όμως δεν μπορεί κανείς να το επισκεφθεί…

Απίστευτο και όμως αληθινό. Έχουν οριστεί υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω του κορoνοϊού για όλους τους χώρους συνάθροισης κοινού. Από τα μέσα μεταφοράς, τα καταστήματα, τις επιχειρήσεις, τις υπηρεσίες, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους,  πάρκα, παραλιες μέχρι και τις παιδικές χαρές. Όμως ξέχασαν τον μοναδικό οργανωμένο εθνικό δρυμό της χώρας ο οποίος όχι μόνο είναι πασίγνωστος παγκοσμίως, αλλά είναι και ο μοναδικός που αποδίδει έσοδα.

Ο λόγος φυσικά για το διάσημο φαράγγι της Σαμαριάς το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μπορεί να δεχθεί επισκέπτες εάν δεν καθοριστούν οι υγειονομικοί όροι διαχείρισής τους. Από το πόσα άτομα θα μπορούν να εισέρχονται ταυτόχρονα, τις αποστάσεις που θα πρέπει να κρατούν, τους χώρους που θα πρέπει να απολυμαίνονται στα σημεία ανάπαυσης, στις τουαλέτες, μέχρι και το πώς θα αναχωρούν με το πλοίο από την Αγία Ρουμέλη.

Να σημειωθεί πως το φαράγγι της Σαμαριάς επισκέπτονται και group τουριστών με ξεναγούς, ενώ μπορεί ακόμη να μην υπάρχουν ξένοι επισκέπτες αλλά τα χρονοδιαγράμματα έχουν τεθεί. Και επιπλέον εκτός από τους τουρίστες από το εξωτερικό, υπάρχουν και οι Έλληνες οι οποίοι θέλουν να επισκεφθούν το φαράγγι.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό καθώς το φαράγγι της Σαμαριάς μαζί με το ανάκτορο της Κνωσού αποτελούν τα δύο βασικά σημεία προβολής της Κρήτης και στο εξωτερικό, για τις φυσικές ομορφιές και την πανάρχαιη ιστορία και πολιτισμό της.

Πηγή: flashnews.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις