Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: Παρέλαση με δάκρυα στα μάτια στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι

Κρήτη: Παρέλαση με δάκρυα στα μάτια στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης έγινε η μαθητική παρέλαση στο Αρκαλοχώρι, που πριν από ένα μήνα επλήγη από ισχυρή σεισμική δόνηση. Υπενθυμίζεται πως στις 27 Σεπτεμβρίου σεισμός 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε το χωριό με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και χιλιάδες σπίτια να κριθούν μη κατοικήσιμα.

Πολλοί κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου και μαθητές ζουν ακόμα σε σκηνές, με αποτέλεσμα η διεξαγωγή της παρέλασης να προκαλέσει ρίγη συγκίνησης. Πολλοί παρακολούθησαν την παρέλαση με δάκρυα στα μάτια, ενώ οι μικροί μαθητές σκόρπισαν ελπίδα στους Αρκαλοχωρίτες που παρακολουθούσαν βουρκωμένοι την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Το Cretapost δημοσίευσε φωτογραφία, ίσως από την πιο σημαντική παρέλαση της σημερινής μέρας.

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανώλης Φραγκάκης, τόνισε πως «η ζωή συνεχίζεται και εμείς πρέπει να συνεχίσουμε τους ρυθμούς μας. Γιορτάζουμε σήμερα όπως όλος ο κόσμος, σαν να μην συνέβη τίποτα, ιδίως για ψυχολογικούς λόγος. Δεν πρέπει να δώσουμε στα παιδιά την “χαριστική βολή”, τα παιδιά είναι μικρά και θέλουν την δική μας στήριξη και βοήθεια και εμείς προσπαθούμε να την προσφέρουμε με οποιοδήποτε τρόπο».

Πηγή: Cretapost.gr, neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις