Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κρήτη: Ποιοι είναι οι οκτώ Τούρκοι που «έδεσαν» στον Τσούτσουρα και θέλουν πολιτικό άσυλο

Κρήτη: Ποιοι είναι οι οκτώ Τούρκοι που «έδεσαν» στον Τσούτσουρα και θέλουν πολιτικό άσυλο

Πολιτικό άσυλο εντός της ημέρας αναμένεται να ζητήσουν οι οκτώ Τούρκοι που το Σάββατο (21/8) έφτασαν με ιστιοφόρο στην Κρήτη. Το σκάφος των πρώην Τούρκων αξιωματικών εξέπεμψε σήμα SOS ενώ έπλεε ανοιχτά του νησιού και στη συνέχεια έδεσε στο αλιευτικό καταφύγιο του Τσούτσουρα. 

Σύμφωνα με το ekriti.gr, πρόκειται για απόστρατους του τουρκικού Λιμενικού, του Πολεμικού Ναυτικού, για απολυμένους από τον Στρατό και την Αστυνομία καθώς και για έναν ηλεκτρολόγο – μηχανικό. Πηγές του Λιμενικού Σώματος ανέφεραν ότι το ταξίδι των οκτώ Τούρκων ξεκίνησε από την Αλικαρνασσό και προορισμός τους ήταν η Γαλλία και λόγος που διέφυγαν από τη χώρα τους ήταν το ότι θα δικάζονταν το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για άνδρες ηλικίας 29 έως 55 ετών. 

Οι εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, απόσχουν από την επιβολή ποινικής δίωξης σε βάρος των οκτώ Τούρκων κι έτσι η διαδικασία που ακολουθείται είναι η παράδοση των 8 στην Ελληνική Αστυνομία και από εκεί και πέρα η απέλασή τους από τη χώρα.

Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν έφτασε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Τσούτσουρα έπειτα από ζημιά που προκλήθηκε στο κατάρτι. 

Δείτε φωτογραφίες:

Με πληροφορίες από ekriti.gr

Πηγή φωτογραφιών: cretapost.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις