Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Πρώτο κουδούνι για τους μαθητές – Λιγότερα τα κενά σε σχέση με πέρυσι!

Κρήτη: Πρώτο κουδούνι για τους μαθητές – Λιγότερα τα κενά σε σχέση με πέρυσι!

Με λιγότερα κενά σε σχέση με πέρυσι, τα οποία, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης θα καλυφθούν με νέες προσλήψεις αναπληρωτών στις 20 Σεπτεμβρίου…

ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στο νησί. Στο «πρώτο κουδούνι» στα σχολεία το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, ενώ στον αγιασμό στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, ατμόδιος για την Έρευνα, Κώστας Φωτάκης, καθώς και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, Γιώργος Τερζάκης.

«Ξεκινάμε πολύ καλά. Ήδη έχουν γίνει προσλήψεις για την κάλυψη των κενών ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Φωτάκης, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η νέα σχολική χρονιά θα κυλήσει ομαλά.

Σε μήνυμά του, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο κ. Τερζάκης τόνισε: «Οι προσπάθειες και οι προετοιμασίες που έγιναν δημιούργησαν τις προϋποθέσεις να ξεκινήσουμε και φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με σχεδόν πλήρη κάλυψη των αναγκών για την ομαλή λειτουργία των σχολείων και τη φοίτηση των μαθητών τόσο σε διδακτικό προσωπικό γενικής και ειδικής αγωγής και σε αναπληρωτές ειδικοτήτων, όσο και σε ειδικό βοηθητικό και επιστημονικό προσωπικό».

«Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε πολλές και σημαντικές αλλαγές. Έτσι, η εφαρμογή, για πρώτη φορά, των ηλεκτρονικών δηλώσεων προτίμησης από τον Ιούνιο είχε σαν αποτέλεσμα όχι μόνο τη θεαματική αύξηση των εγγραφών αλλά και την έγκαιρη δημιουργία τμημάτων. Αντιστοίχως, μετά από 19 χρόνια, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία αποκτούν νέο τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας, αναβαθμίζοντας και υπηρετώντας τη μαθησιακή αλλά και την παιδαγωγική διαδικασία. Η μεταρρύθμιση και αναβάθμιση του λυκείου σε νέο λύκειο, όπου η γνώση δεν θα βασίζεται στην παπαγαλία και θα αποκτήσει τον ρόλο που του αρμόζει».

Επίσης, σε σχολικές μονάδες του νησιού το προσωπικό της Τροχαίας διένειμε ενημερωτικά φυλλάδια σε γονείς και μαθητές για θέματα οδικής ασφάλειας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις