Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Κρήτη: Ψαριά γεμάτη λαγοκέφαλους – “Δείτε πως έκαναν τα δίχτυα μου” [pics]

Κρήτη: Ψαριά γεμάτη λαγοκέφαλους – “Δείτε πως έκαναν τα δίχτυα μου” [pics]

Ανήσυχοι οι πολίτες της Κισσάμου και οι επαγγελματίες της περιοχής, καθώς τα λαγόψαρα δημιουργούν συνεχώς προβλήματα και ζημιές στις περιουσίες τους.

Τουλάχιστον ανήσυχοι, μέχρι και τρομοκρατημένοι είναι πλέον οι χαράδες στην περιοχή του Κισσάμου, καθώς τις τελευταίες μέρες, η αυξημένη εμφάνιση λαγοκέφαλων στις θαλάσσιες περιοχές του Κισσάμου, συνοδεύεται με μεγάλες καταστροφές στοις περιουσίες τους.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το zarpanews.gr,φαίνεται η “ψαριά” που έκανε ο κύριος Μιχάλης Σημαιάκης από τον κόλπο της Κισσάμου το πρωινό της Τετάρτης και μάλιστα διακρίνονται και τα κομμένα δίχτυα από τις συνεχείς επιθέσεις των “διαβολικών” αυτών ψαριών.

Σύμφωνα με το zarpanews, οι επαγεγλματίες της αλιείας είναι πλέον σε απόγνωση, καθώς βλέπουν συνεχώς το τελευταίο διάστημα να καταστρέφεται η περιουσία τους, καθώς τα λαγόψαρα επιτίθενται συνεχώς και σκίζουν τα δίχτυα για να καταβροχθίσουν τα παγιδευμένα ψάρια.

Τα επικίνδυνα ψάρια για τον άνθρωπο κάνουν την εμφάνισή τους ολοένα και περισσότερο στις θάλασσες της χώρας. Ο λαγοκέφαλος ή διαβολόψαρο περιέχει τη δηλητηριώδη τοξίνη Τετραδοτοξίνη (ΤΤΧ), η οποία προκαλεί στον άνθρωπο που θα καταναλώσει το ψάρι, αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση ακόμη και θάνατο. Μάλιστα δεν υπάρχει αντίδοτο για την τοξίνη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις