Παρασκευή, 3 Μαΐ
21oC Αθήνα

Κρήτη: Στη φυλακή ο γιος που κυνηγούσε με μαχαίρι τους γονείς του – Κρύφτηκαν σε εκκλησία

Κρήτη: Στη φυλακή ο γιος που κυνηγούσε με μαχαίρι τους γονείς του – Κρύφτηκαν σε εκκλησία
Φωτογραφία: Eurokinissi

Τρεις μήνες θα εκτίσει στη φυλακή ο 47χρονος που συνελήφθη στο Ηράκλειο Κρήτης για ενδοοικογενειακή βία κατά των γονιών του, τους οποίους καταδίωκε με ένα μαχαίρι στο χέρι.

Σε κατάσταση σοκ και τρόμου οι ηλικιωμένοι αναγκάστηκαν να κλειδαμπαρωθούν σε εκκλησία του χωριού τους στο Ηράκλειο για να γλιτώσουν από το ίδιο τους το παιδί, όπως σημειώνει, για το νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, το cretalive.gr .

Την καταγγελία στην Αστυνομία έκανε η αδερφή του 47χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Το Σάββατο (20.04.2024)  δικάστηκε και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 22 μηνών.

Το δικαστήριο αποφάσισε να μην ανασταλεί ένα μέρος της ποινής, ήτοι τρεις μήνες, και να εκτιθεί  από τον 47χρονο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το ενδοοικογενειακό επεισόδιο, διαδραματίστηκε στην ενδοχώρα του Ηρακλείου, με τον 47χρονο -που και στο παρελθόν είχε ανάλογη συμπεριφορά-  να συλλαμβάνεται για επίθεση εις βάρος των ηλικιωμένων γονέων του.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν σε τοπικό ΑΤ από την κόρη του 78χρονου  και 69χρονης, στις 18 Απριλίου,  ο αδερφός  απείλησε τους γονείς τους με μαχαίρι, ενώ κινήθηκε εναντίον τους χτυπώντας τους με τα χέρια του.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το ηλικιωμένο ζευγάρι μη μπορώντας να αντέξει την βίαιη συμπεριφορά του γιου του, έφυγε από το σπίτι και μάλιστα  βρήκε καταφύγιο σε εκκλησία της περιοχής, όπου και διανυκτέρευσε.

Την επόμενη το ζευγάρι ήρθε σε επικοινωνία με την κόρη τους, της είπε τι έχει συμβεί και εκείνη με την σειρά της προχώρησε στη σχετική καταγγελία.

Τελικά ο 47χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς στο 2ου ΑΤ Ηρακλείου προχθές και ενώ κινούνταν επί της ΕΟ Ηρακλείου-Μοιρών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις