Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Στη φυλακή συνεργός του Παναγιώτη Βλαστού – Ο ρόλος του στην ομάδα εκβιαστών!

Κρήτη: Στη φυλακή συνεργός του Παναγιώτη Βλαστού – Ο ρόλος του στην ομάδα εκβιαστών!

Στις φυλακές της Νεάπολης, όπου εκτίει την ποινή του εδώ και λίγα 24ωρα, βρίσκεται ένας 63χρονος άνδρας, μέλος της ομάδας εκβιαστών του περιβόητου κακοποιού Παναγιώτη Βλαστού, ο οποίος είχε καταδικαστεί ερήμην για συμμετοχή στην υπόθεση των εκρήξεων που είχαν ισοπεδώσει τα καταστήματα γνωστού επιχειρηματία στο Ηράκλειο, το 2002…

Σχεδόν 16 χρόνια μετά τις αλλεπάλληλες βομβιστικές επιθέσεις, που είχαν συγκλονίσει την τοπική κοινωνία το καλοκαίρι του 2002, ο φυγόποινος 63χρονος εντοπίστηκε προ ολίγων ημερών στην Αττική.

Ειδικότερα, ο 63χρονος εντοπίστηκε στα Νέα Λιόσια και συνελήφθη από την Αστυνομία. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο συλληφθείς είναι το άτομο το οποίο – ως συνεργός του Βλαστού – έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στον αείμνηστο Ηρακλειώτη επιχειρηματία, στην υπόθεση που είχε αναστατώσει την κοινή γνώμη του Ηρακλείου, και όχι μόνο.

Ο 63χρονος, ο οποίος το Φεβρουάριο του 2013 είχε καταδικαστεί ερήμην σε κάθειρξη έξι ετών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, μεταφέρθηκε προχθές από τον Πειραιά στην Κρήτη, προκειμένου να οδηγηθεί στις φυλακές της Νεάπολης, όπου θα εκτίσει την ποινή του.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισής του, ο 63χρονος αναμένεται να καταθέσει στο επόμενο διάστημα αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, προκειμένου να αποφυλακιστεί.

Πηγή: neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις