Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Κρήτη: Στο αυτόφωρο και 15.600 ευρώ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη του σκυλιού που το βασάνιζε με ηλεκτροσόκ

Κρήτη: Στο αυτόφωρο και 15.600 ευρώ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη του σκυλιού που το βασάνιζε με ηλεκτροσόκ

Από την Κρήτη είναι ο άνδρας που βασάνιζε το σκυλί του με ηλεκτρικό κολάρο, προκαλώντας του ηλεκτροσόκ κάθε φορά που αυτό απομακρυνόταν από κοντά του. Ο 67χρονος συνελήφθη χθες (7.10.2022) το βράδυ από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου.

Μετά την αποκάλυψη στο LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι χθες το βράδυ συνελήφθη ο 67χρονος άνδρας, ο οποίος μένει στην Κρήτη και στο βίντεο ντοκουμέντο που προβλήθηκε στην εκπομπή, φαίνεται να… ομολογεί ουσιαστικά ότι βασανίζει το σκυλί του με ηλεκτρικό κολάρο, για να είναι υπάκουο.

Από την έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου ταυτοποιήθηκε ο δράστης, εις βάρος του οποίου επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 15.600 ευρώ και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, αφού δεν τηρούνταν οι κανόνες ευζωίας ενώ το σκυλί δεν είχε τσιπάκι ούτε βιβλιάριο υγείας.

Το πρωί του Σαββάτου (8.10.2022) οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με το creta24.gr, ο δικηγόρος του, Γιώργος Κοκοσάλης, δήλωσε ότι «ο εντολέας μου είναι ένας άνθρωπος του Θεού, ένας άνθρωπος προχωρημένης ηλικίας, με σοβαρά προβλήματα υγείας, είναι νεφροπαθής. Αυτό που δυστυχώς περιγράφηκε είναι κάτι που δικαιολογημένα έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη, όμως έχει πάρει και τεράστιες διαστάσεις, δηλαδή το πρόσωπο και ο χαρακτήρας του δεν είναι αυτός που καταδεικνύει έναν άνθρωπο, ο οποίος βασανίζει ζώα.

Και ο ίδιος δηλαδή θεωρούσε ότι αυτό το κολλάρο είναι νόμιμο και μπορούσε να το χρησιμοποιεί για να εκπαιδεύσει τον σκύλο του τον οποίο είχε για λόγους άσκησης του χόμπι του στο κυνήγι».

«Είναι ένα ατυχές περιστατικό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Είπα δεν το επικροτώ, ούτε ταυτίζομαι με τέτοιου είδους συμπεριφορές, αλλά από την άλλη μεριά θέλει λίγο χρόνο ο κόσμος ειδικά στις επαρχίες να συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα και να αλλάξει την κουλτούρα του», συμπλήρωσε ο δικηγόρος του.

Επιδείκνυε προκλητικά την κτηνωδία

«Πήγε και έβαλε το κολάρο το ηλεκτροφόρο, το άφησε λίγο ελεύθερο να παίξει και με το που απομακρύνθηκε κάποια μέτρα, πατάει το κουμπί και το σκυλί ουρλιάζει από τον πόνο. Σαν να είναι φυσιολογικό. Δυο – τρεις μέρες ήταν σε εικοσιτετράωρη βάση στο λαιμό του ζωντανού. Επίδειξη ότι εάν διανοηθεί και απομακρυνθεί ότι και καλά ‘εγώ αποφασίζω, που σε άφησα χωρίς λουρί ότι θα ξαναγυρίσεις απ’ τον πόνο’. Υποταγή. Πλήρης υποταγή. Δεν ξέρω, η κτηνωδία είναι απερίγραπτη», λέει αυτός που κατήγγειλε το περιστατικό.

Ο 67χρονος φαίνεται στο βίντεο να αφήνει ελεύθερη την «Ίρμα», όπως φώναζε το σκυλί, και όταν αυτή απομακρυνόταν από κοντά του, να της προκαλεί ηλεκτροσόκ, με τις φωνές του ζώου να ακούγονται και να ραγίζουν καρδιές.

«Είχε και το θράσος να πει ότι το σκυλί είναι υπέρβαρο όταν είναι 12 κιλά και το βλέπεις πετσί και κόκαλο. Υποσιτισμένο αν μη τι άλλο… Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό το πράγμα. Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη ότι και στο ένα μέτρο που έχει το λουρί σε 24 ώρες, αυτό από μόνο του είναι πρόστιμο των 1.000 ευρώ, κάθε φορά που θα έρχεται η αστυνομία.

Δεν είναι δηλαδή, μόνο μία η παρανομία εδώ πέρα… Το έχει δεμένο 24 ώρες. Είναι σαν παιδί το σκυλί. Δεν το αναλαμβάνεις, λοιπόν, ένα παιδί άμα δεν μπορείς να αναλάβεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Ούτε είναι διακοσμητικό στοιχείο το σκυλί για να το κάνεις ότι θέλεις», συνεχίζει ο καταγγέλλων.

Περιέγραψε, επίσης, και τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης του σκυλιού. «Σε καθημερινή βάση βλέπω το εν λόγω σκυλάκι δεμένο με λουρί ενός μέτρου, το οποίο, αυτό, δεν λύνεται ποτέ, έχει φαγητό το οποίο είναι πατάτες κάθε μέρα, οι οποίες πατάτες δεν ξέρω καν αν είναι ψημένες.

Απαγορεύεται το άμυλο για τα σκυλιά και μετά από αυτό το θέμα είναι ότι το νερό, κάποια φάση το είχε βάλει μέσα στις πατάτες, πατάτες και νερό είχαν γίνει ένα, τώρα δυο μέρες δεν έχει καθόλου φαγητό, νερό ανύπαρκτο, το νερό είναι πίσω από το σπίτι. Τις τελευταίες δύο μέρες δεν έχω δει ούτε πατάτες στο φαγητό. Δηλαδή, ούτε φαγητό».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις