Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κρήτη: Στο «κόκκινο» οι κλινικές κορονοϊού – Μόνο μια κλίνη ΜΕΘ διαθέσιμη στο ΠΑΓΝΗ

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Σωτηρία

Σημαντική είναι η πίεση που δέχονται πλέον τα νοσοκομεία της Κρήτης, καθώς τα κρούσματα ανεβαίνουν διαρκώς, ενώ νέα αύξηση παρατηρήθηκε την Τετάρτη και στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται με κορονοϊό

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα την Τετάρτη στα νοσοκομεία της Κρήτης νοσηλεύονταν με κορονοϊό συνολικά 220 ασθενείς, ενώ σήμερα νοσηλεύονται 227. Από αυτούς οι 28 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ οι 25 είναι διασωληνωμένοι.

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, ανέφερε πως «στο νοσοκομείο υπάρχει μία σχετική πίεση και πρόβλημα με τις κλίνες ΜΕΘ». Όπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, νοσηλεύονται συνολικά 42 άτομα στην κλινική Covid, ενώ όπως είπε μπορούν να αναπτυχθούν άλλες 35 κλίνες.

 

Ωστόσο, σημείωσε ότι το βασικό πρόβλημα εντοπίζεται στη ΜΕΘ, καθώς από τα 16 κρεβάτια τα 15 είναι κατειλημμένα. Επιπλέον, όσοι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι όλοι τους ανεμβολίαστοι, ενώ νεότερος ασθενής είναι 37 ετών και ο γηραιότερος 87 ετών.

Ο κ. Χαλκιαδάκης μίλησε και στο Creta24 και υπογράμμισε πως: «Έχουμε ένα plan b αν χρειαστούμε. Έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε 5 με 6 κρεβάτια Εντατικής προσωρινά όμως, όχι μόνιμα, για μια εξαιρετικά επείγουσα κατάσταση».

Σύμφωνα με το ekriti.gr, στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονται συνολικά 76 ασθενείς με κορονοϊό εκ των οποίων οι 6 σε ΜΕΘ, πέντε απ’αυτούς είναι διασωληνωμένοι.

Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 57 ασθενείς, εκ των οποίων οι 15 βρίσκονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο νοσηλεύονται 51 ασθενείς εκ των οποίων οι 5 σε ΜΕΘ και από αυτούς οι 3 διασωληνωμένοι.

Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύονται 25 ασθενείς εκ των οποίων οι δύο σε ΜΕΘ (ένας διασωληνωμένος).

Στον Άγιο Νικόλαο, νοσηλεύονται δύο ασθενείς στην κλινική κόβιντ.

Στη Σητεία, νοσηλεύεται ένας ασθενής, στην Ιεράπετρα 5 στην κλινική κόβιντ και 10 στο Διαλυνάκειο Νοσοκομείο της Νεάπολης.

Πηγή: megatv.com, ekriti, creta24

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις