Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Κρήτη: Συνελήφθη στις ΗΠΑ ο Μανώλης Λαμπράκης – Τι αναφέρουν ΜΜΕ της χώρας [pics]

ΦΩΤΟ από greeknewsonline.com
ΦΩΤΟ από greeknewsonline.com

O ομογενής γιατρός Εμμανουήλ Λαμπράκης συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη από τις ομοσπονδιακές αρχές στη Νέα Υόρκη, με την κατηγορία της συνωμοσίας με σκοπό τη διακίνηση οξυκωδόνης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο συνεργάτης του Αρτέμη Σώρρα…

φέρεται ότι προέβη σε αθρόες και αναιτιολόγητες συνταγογραφήσεις “oxycodone” (περίπου 2,4 εκατ. χάπια) την τελευταία πενταετία. Ο Μανώλης Λαμπράκης δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο της End National Debt και πρωταγωνιστής της περίφημης υπόθεσης των 600 δισ. δολαρίων, που υποστήριζε μαζί με τον Αρτέμη Σώρρα ότι μπορούν να ξεχρεώσουν τη χώρα και να διώξουν την Τρόικα!

ΦΩΤΟ από greeknewsonline.com

Σύμφωνα με το greeknewsonline.com, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Preet Bharara, ο ειδικός πράκτορας James J. Hunt, o αρχηγός της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, James P. O’Neill και η οικονομική επιθεωρήτρια της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Maria T. Vullo ανακοίνωσαν από κοινού την Παρασκευή τη σύλληψη του 69χρονου Εμμανουήλ Λαμπράκη, αναφέροντας πως επρόκειτο την ίδια μέρα να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστή James L. Cott.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μηνυτήριας αναφοράς, -όπως αυτά αναφέρονται στο ανακοινωθέν των αρχών- “η οξυκωδόνη είναι ένα άκρως εθιστικό οπιούχο ναρκωτικό το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία σοβαρών και χρόνιων καταστάσεων πόνου. Οι συνταγές οξυκωδόνης έχουν μεγάλη ζήτηση και σημαντική αξία σε μετρητά για τους διακινητές ναρκωτικών, καθώς τα χάπια μπορούν να μεταπωληθούν για χιλιάδες δολάρια. Για παράδειγμα, χάπι 30 mg οξυκωδόνης μπορεί να πουληθεί για 20-30 δολάρια στη Νέα Υόρκη και πολύ ακριβότερα σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως η Μασσαχουσέτη, το Βερμόντ και το Μέιν. Μια μόνο συνταγή για 120 δισκία των 30mg μπορεί να αποφέρει στον παράνομο διακινητή σε μετρητά το ποσό των 2,400 δολαρίων ή και περισσότερα”.

Πηγή: greeknewsonline.com

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε