Τρίτη, 18 Ιουν.
32oC Αθήνα

Κρήτη: Ταξίδεψε από τη Νέα Ζηλανδία για να βρει τον άνθρωπο που έσωσε τη ζωή του πατέρα του πριν 83 χρόνια

Κρήτη: Ταξίδεψε από τη Νέα Ζηλανδία για να βρει τον άνθρωπο που έσωσε τη ζωή του πατέρα του πριν 83 χρόνια

Μια ιστορία που παραπέμπει σε σενάριο ταινίας στην Κρήτη. Ο γιος ενός ανθρώπου που σώθηκε από τα χέρια των Ναζί, ταξίδεψε από τη Νέα Ζηλανδία για να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία του πατέρα του.

Από την Νέα Ζηλανδία στην Κρήτη για να βρει την οικογένεια που φυγάδευσε τον πατέρα του, από τους Ναζί. Ο πατέρας του Νεοζηλανδού Eric Owen, πριν από 83 χρόνια είχε δραπετεύσει από το στρατόπεδο αιχμαλώτων των Αγίων Αποστόλων και για δεκαέξι μήνες ο Στέλιος Μανουσάκης τον έκρυψε και τον έσωσε. Δεν ξέχασε ποτέ τα όσα έζησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Κρήτη. Πάντα ήθελε να συναντήσει ξανά και να ευχαριστεί τον σωτήρα του. Δεν τα κατάφερε όμως πριν φύγει από τη ζωή.

Ο γιος του έφτασε στην Κρήτη για να αναζητήσει τον άνθρωπο που έσωσε τον πατέρα του, πραγματοποιώντας την επιθυμία του ο οποίος πριν πεθάνει του ζήτησε να βρει και να ευχαριστήσει όποιους συγγενείς υπάρχουν. Ειδικότερα, μετά από 83 χρόνια ταξίδεψε από την Νέα Ζηλανδία στα Χανιά ο γιος του Eric Owen αναζητώντας τον Στέλιο Μανουσάκη, σύμφωνα με την κ. Πηγή Μπελώνη.

Ο Στέλιος Μανουσάκης, όπως η ίδια αναφέρει στο neakriti.gr «είχε 7 κόρες και έναν γιο. Από την έρευνα μας πρέπει να ζούσε στο χωριό Σπανιακο, που βρίσκεται πριν την Παλαιόχωρα». Σύμφωνα με την ίδια «επίσης τον Owen τον βοήθησε κάποιος Γιώργος Ξενάκης από το χωριό Κάδρο και κάποιος Ευτυχής Χαροντάκης από το Κακοδίκη.

Έχουμε κάνει μεγάλες προσπάθειες, με επαφές συναντήσεις αλλά και έρευνα που έκανα στην Αγγλία στα απόρρητα αρχεία».

Παράλληλα όπως αναφέρει «ο γιος Owen είναι στα Χανιά και θέλει να πραγματοποιήσει την επιθυμία του πατέρα του που πριν πεθάνει που του ζήτησε να βρει και να ευχαριστήσει όποιους συγγενείς υπάρχουν». Τέλος παρακαλεί «αν κάποιος γνωρίζει κάποια από αυτές τις οικογένειες θα είμαστε ευγνώμονες να μας βοηθήσει».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις