Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Κρήτη: Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα για το βρέφος που πέθανε – Θρίλερ με τις κλήσεις στο ΕΚΑΒ!

Κρήτη: Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα για το βρέφος που πέθανε – Θρίλερ με τις κλήσεις στο ΕΚΑΒ!

Ανείπωτη θλίψη για το 9 μηνών αγγελούδι που έφυγε από την ζωή. Δεν κατάφεραν να το σώσουν οι γιατροί στην Κρήτη…

Ανείπωτη τραγωδία, με ένα βρέφος μόλις εννέα μηνών να καταλήγει νεκρό, σημαδεύει την Κρήτη λίγες μόλις ώρες πριν από τα φετινά Χριστούγεννα. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικράτησε σκηνικό θρίλερ με κλήσεις προς το ΕΚΑΒ από διάφορους συγγενείς και φίλους της οικογένειας, δηλώνοντας διαφορετική αιτία θανάτου!

Συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή του Κόκκινου Πύργου στη Μεσαρά το απόγευμα της Κυριακής (23-12-2018). Ένα μωρό 9 μηνών, αγοράκι, έχασε τη ζωή του υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, καθώς μια εκδοχή ήθελε ο θάνατός του να προήλθε από πτώση και κατά μια άλλη από κατάποση αντικειμένου που πιθανόν του προκάλεσε ασφυξία.

Το μωρό παρελήφθη από το ΕΚΑΒ χωρίς σφυγμό και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, όπου είχε κληθεί και ιδιώτης παιδίατρος. Οι γιατροί στο Κ.Υ. διασωλήνωσαν το μωρό για την περίπτωση που είχε καταπιεί κάποιο αντικείμενο, μήπως και ανοίξουν οι αεραγωγοί, και το έστειλαν αμέσως στο ΠΑΓΝΗ, όπου πλέον θα γίνει η νεκροψία – νεκροτομή, για να πέσει φως στην πραγματική αιτία θανάτου.

Το χρονικό της τραγωδίας στην Κρήτη

Οι γονείς του μωρού, με καταγωγή από την Αλβανία, φαίνεται να είχαν εμπιστευτεί το αγγελούδι τους, σε φιλικό ζευγάρι προκειμένου να το προσέχει, καθώς εκείνοι πήγαιναν για μεροκάματο στις ελιές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μωρό φαίνεται να έχασε τη ζωή του καθώς κατάπιε αντικείμενο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει και να πνιγεί.

Σε συνθήκες θρίλερ ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ για να παραλάβει το βρέφος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν πολλαπλές τηλεφωνικές κλήσεις στο Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και κάθε φορά δινόταν και μια διαφορετική εκδοχή προς τους διασώστες από εκείνους που τηλεφωνούσαν για βοήθεια.

Τα τηλεφωνήματα στο ΕΚΑΒ για το αγγελούδι

Στο πρώτο τηλεφώνημα, κατά τις ίδιες πηγές, αναφέρθηκε ότι υπήρξε πτώση του μωρού. Στο δεύτερο τηλεφώνημα ειπώθηκε πως το μωρό ίσως κατάπιε κάποιο αντικείμενο που του προκάλεσε ασφυξία, ενώ σε τρίτη κλήση φαίνεται σε απελπισμένους τόνους από την άλλη άκρη της γραμμής να ζητούσαν βοήθεια από τους διασώστες.

Τελικά, όταν το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο παρέλαβε το αγοράκι άσφυγμο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και έγινε αμέσως η διακομιδή στο Κέντρο Υγείας Μοιρών.

Οι διασώστες και ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Μοιρών, αλλά και ιδιώτης παιδίατρος που είχε κληθεί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το επαναφέρουν στη ζωή. Διασωλήνωσαν το βρέφος και έκριναν αναγκαία την άμεση μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Το μωράκι, όμως, δεν τα κατάφερε…

Το άτυχο αγοράκι έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή την ώρα που μεταφερόταν στο νοσοκομείο, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του. Φως, ωστόσο, στα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου μωρού θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.

Πηγή: neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις