Σάββατο, 25 Μαΐ
20oC Αθήνα

Κρήτη: «Θύελλα» για τον βουλευτή που απείλησε με μετάθεση αστυνομικούς όταν του πήραν το δίπλωμα στον ΒΟΑΚ

Κρήτη: «Θύελλα» για τον βουλευτή που απείλησε με μετάθεση αστυνομικούς όταν του πήραν το δίπλωμα στον ΒΟΑΚ

Παίρνει διαστάσεις η υπόθεση από την Κρήτη. Βουλευτής κατηγορείται από αστυνομικούς ότι τους απείλησε όταν του έκοψαν κλήση, του πήραν τις πινακίδες και το δίπλωμα οδήγησης στον ΒΟΑΚ

Ο βουλευτής τηρεί για την ώρα σιγή ιχθύος, με τους αστυνομικούς στην Κρήτη να «βράζουν» για τα όσα έγιναν στον ΒΟΑΚ. Υποστηρίζουν ότι έκαναν τη δουλειά τους, χωρίς να κάνουν πίσω όταν έμαθαν ποιον είχαν απέναντί τους, αλλά από εκείνη τη στιγμή δέχονται απειλές για μεταθέσεις. Ο βουλευτής διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αντικανονικά και για το λόγο αυτό του επιβλήθηκε πρόστιμο. Πήραν τις πινακίδες από το αυτοκίνητό του και μαζί το δίπλωμα οδήγησης.

Πηγές από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν πως: «ο νομός ισχύει για όλους και δεν εξαιρείται από αυτόν κανένας. Έχει ζητηθεί να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. για τις απειλές που αναφέρουν ότι δέχτηκαν.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής κινούνταν στον ΒΟΑΚ, στο ύψος του κόμβου των Καλυβών, κάνοντας τέσσερις συνεχόμενες παράνομες προσπεράσεις, οδηγώντας στο αντίθετο ρεύμα. Οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν λίγα μέτρα μετά και του επέβαλαν το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο και παράλληλα του αφαίρεσαν τις πινακίδες του οχήματος, την άδεια κυκλοφορίας και το δίπλωμα.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων παίρνοντας θέση για το θέμα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Την 20/08/2022 συνάδελφοί μας από το Τ.Τ. Β.Ο.Α.Κ. (κλιμάκιο Χανίων) έκαναν το “έγκλημα” και σταμάτησαν βουλευτικό όχημα στην περιοχή του Κοιλιάρη και συγκεκριμένα στο 18,5 χλμ Ν.Ε.Ο. Χανίων – Ρεθύμνου το οποίο ενήργησε απανωτές προσπεράσεις σε σημείο που, όχι μόνο απαγορεύεται, αλλά και έβαζε σε κίνδυνο τη ζωή άλλων οδηγών αυτοκινήτων και χρηστών της οδού.

Οι συνάδελφοι μας προχώρησαν στις ΝΟΜΙΜΕΣ ενέργειες, επιβάλλοντας το σχετικό πρόστιμο και αφαιρώντας τις πινακίδες. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο εκλεγμένος βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όχι μόνο δεν αποδέχτηκε το πρόστιμο ως όφειλε, αλλά θυμίζοντας άλλες εποχές ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ άρχισε να απειλεί τους συναδέλφους μας.

Μάλιστα ακόμα και ο Διοικητής της Υπηρεσίας, Α/Β ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος, δέχθηκε τηλεφώνημα για το εν λόγω περιστατικό και απειλήθηκε τόσο αυτός όσο και αστυνομικοί της Υπηρεσίας του με μετάθεση.

Αντί λοιπόν η Φυσική και Πολιτική Ηγεσία να συγχαρεί τους αστυνομικούς για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν και για το ότι ενήργησαν χωρίς καμία διάκριση φτάνουμε στο σημείο να απειλούνται με μετάθεση. Την ώρα που η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αποτελεί βασικό στόχο των αρχών για το πολύπαθο από αυτή την άποψη νησί μας, είναι πέρα από κάθε λογική η απόπειρα από ορισμένους υπονόμευσης αυτής της προσπάθειας υπό τον μανδύα απειλών.

Εμείς θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον πολίτη και να αγωνιζόμαστε καθημερινά για αυτό που προέχει, δηλαδή την ασφάλεια του. Έχουμε κουραστεί από τα τόσα θανατηφόρα που έχουν γίνει σε αυτόν τον καταραμένο δρόμο και ελπίζουμε κάποιοι να αντιληφθούν ότι ο θάνατος δεν κάνει εξαιρέσεις. Τότε και μόνο τότε ίσως ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο για την οδική ασφάλεια στο νησί μας».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις