Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: Τι λέει ο Ευθύμης Λέκκας για τους τέσσερις σεισμούς σε ένα τέταρτο

σεισμός
Φωτογραφία αρχείου

Τέσσερις ήταν τελικά οι σεισμοί που καταγράφηκαν μέσα σε ένα τέταρτο στην Κρήτη και έγιναν αισθητοί σε Ηράκλειο και Λασίθι.

«Σημειώθηκε μία σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Άρβης όπου έγιναν τέσσερις συνολικά σεισμοί μέσα σε λίγη ώρα. Ο μεγαλύτερος είχε έντασης 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ενώ ο μικρότερος είχε ένταση 2,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ», επεσήμανε στο cretapost.gr, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμης Λέκκας.

Μάλιστα, ο κ. Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως «η κατάσταση δεν εμπνέει καμία ανησυχία» ενώ παράλληλα τόνισε πως η συγκεκριμένη σεισμική δραστηριότητα δεν είχε καμία σχέση με τον σεισμό της προηγούμενης βδομάδας.

«Δεν συνδέονται οι συγκεκριμένη σεισμική δραστηριότητα με τον σεισμό που σημειώθηκε πριν τέσσερις ημέρες στο δήμο Μινώα Πεδιάδος. Οι σεισμοί σήμερα έγιναν 21 χιλιόμετρα περίπου δυτικά, βορειοδυτικά της Άρβης Ηρακλείου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τέσσερις σεισμοί ήταν χερσαίοι και ξεκίνησαν στις 7.15 το απόγευμα με τον τελευταίο να καταγράφεται στις 7.40.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις