Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Κρήτη: Τι υποστηρίζουν οι δύο φίλοι του 33χρονου που σκοτώθηκε από ναυτική φωτοβολίδα

Κρήτη: Τι υποστηρίζουν οι δύο φίλοι του 33χρονου που σκοτώθηκε από ναυτική φωτοβολίδα

Οι δύο φίλοι του θύματος στην Κρήτη, περιέγραψαν τα δραματικά γεγονότα και αναφέρθηκαν στη ναυτική φωτοβολίδα που σκότωσε τον 33χρονο Μανώλη, στον Άγιο Νικόλαο…

Μια σειρά από εικόνες και μαρτυρίες ξετυλίγουν το κουβάρι των δραματικών γεγονότων, με τον θάνατο του 33χρονου στην Κρήτη, από ναυτική φωτοβολίδα. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τη δική τους έρευνα και ήδη φαίνεται να έχουν καταλήξει στα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα. Όλες οι ναυτικές φωτοβολίδες που εκείνη τη νύχτα, βρίσκονταν στα χέρια της παρέας ήταν ληγμένες. Οι τρεις φίλοι, φέρονται να το είχαν κάνει και στο παρελθόν, χωρίς να σημειωθεί ατύχημα. Γι’ αυτό ίσως, ο αδικοχαμένος Μανώλης επέμεινε και προσπαθούσε για ώρα να πυροδοτήσει αυτή, που έμελλε να τον σκοτώσει.

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη, καθώς ήταν ένα ιδιαίτερα αγαπητό άτομο ο 33χρονος Μανώλης.  Διατηρούσε αρτοποιείο στην πόλη και αυτό που λένε οι κάτοικοι είναι πως ήταν ένας άνθρωπος συνέχεια με το χαμόγελο στα χείλη. Οι δύο φίλοι του, οι οποίοι ήταν μαζί του το βράδυ της Κυριακής και διασκέδαζαν και άναβαν τις ναυτικές φωτοβολίδες και οι οποίοι συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν την Καθαρά Δευτέρα στον εισαγγελέα.

Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη κατοχή και χρήση φωτοβολίδων και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Η ανάκριση συνεχίζεται από τις αστυνομικές αρχές. Πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, αναφέρουν ότι οι δύο φίλοι υποστήριξαν ότι τις ναυτικές φωτοβολίδες, οι οποίες ήταν ληγμένες, τις προμηθεύτηκαν όχι από κάποιο κατάστημα, αλλά από κάποιον ιδιοκτήτη σκάφους, που πάντως δεν κατονόμασαν.

Πάντως οι αστυνομικές αρχές ψάχνουν να βρουν ποιος ήταν ο άνθρωπος ο οποίος τους προμήθευσε τις ναυτικές φωτοβολίδες. Η νεκροψία θα γίνει σήμερα στο σώμα του 33χρονου και η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 15:00 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ευαγγελίστριας στον Άγιο Νικόλαο.

Το χρονικό

Όλα έγιναν το βράδυ της Κυριακής 17 Μαρτίου, όταν ο 33χρονος μαζί με δυο ακόμη φίλους του, διασκέδαζαν σε κεντρικό σημείο της περιοχής του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη. Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο νεαρός σκοτώθηκε όταν μια φωτοβολίδα που είχε ανάψει εξερράγη, προκαλώντας του εκτεταμένα τραύματα στην κοιλιακή χώρα. ‘Άμεσα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, όπου όμως εξέπνευσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Στην ίδια ενημέρωση τονίζεται πως οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τους δυο άνδρες που βρίσκονταν μαζί με τον 33χρονο, ενώ στο σημείο εντοπίστηκε και κατασχέθηκε αριθμός από τις φωτοβολίδες που είχαν ήδη πυροδοτηθεί και καεί.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο άτυχος άνδρας μαζί τους άλλους δύο συνομήλικους φίλους του, είχαν ήδη πυροδοτήσει περίπου 20 ναυτικές φωτοβολίδες. Ο 33χρονος θέλησε να ανάψει μία ακόμη, ωστόσο πιθανότατα λόγω κακού χειρισμού, έσκασε πάνω του και συγκεκριμένα στην κοιλιακή χώρα.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου όπου οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον κρατήσουν στη ζωή. Του έδωσαν πολλές φιάλες αίματος, αλλά τελικά εξέπνευσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο νοσοκομείο δεν εφημέρευε χειρουργός αλλά μόνο ένας αναισθησιολόγος με αποτέλεσμα να έρθει από το σπίτι του ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής και μαζί με τους γυναικολόγους που εφημέρευαν προσπάθησαν να σώσουν τη ζωή του ανθρώπου αυτού αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία.

Από την αυτοψία των αστυνομικών στο σημείο της τραγωδίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 πυροδοτημένες φωτοβολίδες ενώ ένας εκ των δύο φίλων του άτυχου νέου παρέδωσε στις αρχές δύο ακόμα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις