Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κρήτη: Το μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ειρηναίου – ”Ζούμε σε μια αρρωστημένη εποχή”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στη σημερινή εποχή, στην κρίση που βιώνουμε, η οποία δεν είναι μόνο οικονομική όπως τονίζει, αλλά και στα πολλά και δύσκολα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, αναφέρεται στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος.

Ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης χαρακτηρίζει την εποχή μας «απίστευτα απάνθρωπη, εγωιστική, εγωκεντρική, αρρωστημένη με πολλούς τρόπους» και θέτοντας το ερώτημα «πώς και πού να πορευθούμε σήμερα» σημειώνει πως τις αληθινές απαντήσεις μας τις δίνουν τα Χριστούγεννα, που «η δική μας ελπίδα, η χαρά, η δύναμη, η διέξοδος, ο δρόμος μας».

Στη σημερινή γιορτή, μπορεί και πρέπει να ανοίξει ο δρόμος της ζωής μας «όχι ο προσωρινός, υπό όρους, αλλά ο δρόμος ο αιώνιος, ο ατελείωτος, ο αληθινός» αναφέρει επίσης ο αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος και υπογραμμίζει: «Το μέλλον και η αισιοδοξία μας είναι τα Χριστούγεννα».

Τέλος καλεί τους πιστούς να ακολουθήσουν τον δρόμο του νεογέννητου Χριστού, τον αυθεντικό, ο οποίος δεν έχει τέλος, και «έτσι θα φύγουμε από όλα τα δεινά, τα βάσανα της πολύ δύσκολης εποχής μας και θα βρούμε τον δρόμο της ζωής και της αλήθειας» όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε