Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κρήτη: Το ταξίδι της ζωής τους! Έγιναν νονοί στην Κένυα και τους έμαθαν μαντινάδες [pics, video]

Κρήτη: Το ταξίδι της ζωής τους! Έγιναν νονοί στην Κένυα και τους έμαθαν μαντινάδες [pics, video]

Ο Θάνος και ο Γρηγόρης Γιακουμάκης μοιράζονται στιγμές και εμπειρίες. Το ταξίδι στην Κένυα ήταν για εκείνους όνειρο ζωής…

Το όνειρο τους πράξη κάνουν αυτές τις ημέρες πέντε φίλοι και καλλιτέχνες από την Κρήτη, οι οποίοι ταξίδεψαν μέχρι την μακρινή Κένυα με σκοπό να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν τους ορθόδοξους αδελφούς μας. Μέλη της παρέας, τα αδέλφια Θάνος και Γρηγόρης Γιακουμάκης, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στην λεβεντογέννα μάνα για τα τραγούδια και τις παραδοσιακές τους μουσικές. Επίσης, ο Νίκος Λάσκος, η Έλενα Σαλούστρου και η Εμμανουέλα Φιοράκη.

Στην Κένυα οι Muzungu (λευκοί άνθρωποι στα σουαχίλι) όπως τους αποκαλούν, παρακολουθούν με ενδιαφέρον το θεάρεστο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Νυερι και Όρους Κένυα, ενώ παράλληλα τους δίνεται η ευκαιρία να μεταλαμπαδεύσουν την μουσική τους κουλτούρα σε μικρά παιδιά, τα οποία όχι μόνο συμπαρασύρονται στο κάλεσμα τους, αλλά τολμούν και τραγουδούν ακόμα και… μαντινάδες.

Την ευχάριστη αυτή εμπειρία μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους στα social media ο ιστορικός και φιλόλογος Θάνος Γιακουμάκης, ο οποίος σε σχετική του ανάρτηση έγραψε, δημοσιεύοντας ταυτόχρονα και το βίντεο μέσα από την σχολική αίθουσα “Μάθημα κρητικής μουσικής στο Γυμνάσιο θηλέων της Ι. Μητροπόλεως Νυερί και Όρους Κένυα. Η μαντινάδα αυτοσχέδια δική μου και τραγουδισμένη από τα παιδιά. Μοναδική εμπειρία!!!”.

Το ταξίδι της παρέας από την Κρήτη για την Κένυα ξεκίνησε στις 24 Ιανουαρίου, όταν ο Θάνος Γιακουμάκης ευχαριστούσε όλους εκείνους που βοήθησαν οικονομικά και ηθικά ώστε να φτάσουν όσο πιο κοντά μπορούσαν στο στόχο και στο όνειρο “Με τη βοήθεια του Θεού και κάποιων σημαντικών ανθρώπων (Θα τους αναφέρουμε πολύ αναλυτικά επιστρέφοντας στην πατρίδα!), ξεκινούμε ένα τολμηρό ταξίδι για την Κένυα, θέλοντας να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε τους εκεί εμπερίστατους ορθόδοξους αδελφούς μας. Οι ευχές και οι προσευχές σας καλοδεχούμενες!! Εις το επανιδείν!!”

Φτάνοντας ως εκεί οι εκπλήξεις διαδέχονταν η μια την άλλη με την σημαντικότερη να θέλει τους πέντε Κρητικούς να γίνονται με χαρά πνευματικοί γονείς παιδιών, τα οποία βαφτίστηκαν Χριστιανόπουλα και φέρουν πλέον Ελληνικά ονόματα “Να σας γνωρίσω τα φιλιοτσακια μου, ο Γιάννης και ο Θοδωρής!! Κοζαληδες (λεβέντες) άντρες, φορούν το σταυρό τους και καμαρώνουν γι αυτό! Κι εγώ μαζί τους!!”.

Gepostet von Neofitos Kong'ai am Sonntag, 26. Januar 2020

Η παρέα αναμένεται να επιστρέψει μέσα στο επόμενο διάστημα γεμάτη από μοναδικές εμπειρίες ζωής, τις οποίες θα κρατήσει καλά φυλαγμένες στο μυαλό και στην ψυχή της και ποιος ξέρει ίσως αυτές γίνουν έμπνευση για νέες μουσικές περιπέτειες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις