Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Κρήτη: Βγαίνουν από την καταστολή τα παιδιά της αιματηρής καταδίωξης!

ΦΩΤΟ από prismanews.gr
ΦΩΤΟ από prismanews.gr

Οι γιατροί εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για τα δύο παιδιά που τραυματίστηκαν σοβαρά στην καταδίωξη – Απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία τους, οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ

Εντός της ημέρας αναμένεται, σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις των γιατρών, να ξεκινήσει μία προσπάθεια προκειμένου να βγουν από την καταστολή τα δυο αγόρια που τραυματίστηκαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης μετά από καταδίωξη των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Τόσο ο 16χρονος όσο και ο 19χρονος εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ παίδων του ΠΑΓΝΗ. Τα παιδιά βρίσκονται σε καταστολή και διασωληνωμένα με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ ο 19χρονος φέρει και σοβαρά τραύματα στο στήθος από το τιμόνι της μηχανής, που τον χτύπησε κατά την πτώση.

Οι γιατροί είχαν ενημερώσει τους γονείς ότι οι πρώτες 72 ώρες θα ήταν εξαιρετικά κρίσιμες για την πορεία της υγείας τους και μέχρι τώρα όλα δείχνουν ότι τα δύο αγόρια μπορούν να ξεπεράσουν τη θανάσιμη απειλή. Οι αξονικές και οι μαγνητικές τομογραφίες δίνουν ελπίδες χωρίς ωστόσο να είναι τίποτα αποσαφηνισμένο. Οι γιατροί εμφανίζονται συγκρατημένοι και περιμένουν, σύμφωνα με το prismanews.gr, να δουν αν μπορούν να βγάλουν τα παιδιά από την καταστολή μέσα στη μέρα.
Το σημείο του ατυχήματος - ΦΩΤΟ από prismanews.gr
Στο μεταξύ και η Ελληνική Αστυνομία από την πλευρά της φαίνεται να περιμένει με αγωνία την εξέλιξη της υγείας των παιδιών και φροντίζει να ενημερώνεται για την πορεία τους. Παράλληλα μετά την ποινική δίωξη, τις απολογίες, τους περιοριστικούς όρους και την εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση οι δύο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία τους και δόθηκε εντολή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες του ατυχήματος.

Εξάλλου τώρα αναμένεται να μπει στο μικροσκόπιο ο τρόπος δράσης της υπηρεσίας και οι τακτικές που ακολουθούνται. Η ΕΛ.ΑΣ σε επίπεδο Κρήτης με τις κινήσεις της – και αφού η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή για την διερεύνηση της ενώ διορίστηκαν και ειδικοί εμπειρογνώμονες – φαίνεται ότι θέλει να στείλει τα δικά της μηνύματα προς την κοινή γνώμη κρατώντας αποστάσεις από υπονοούμενα και σκιές, αναφέρουν οι πληροφορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Κρήτη: Πορεία αντιεξιουσιαστών στη σκιά της μοιραίας καταδίωξης – Συμπαράσταση στους συναδέλφους τους εκφράζουν οι αστυνομικοί

Κρήτη: Ελεύθεροι οι αστυνομικοί για την αιματηρή καταδίωξη των νεαρών στην παραλιακή

Κρήτη:Κρίσιμες ώρες για τους νεαρούς τραυματίες της καταδίωξης-Νέα συγκλονιστική μαρτυρία!

Οι αστυνομικοί κλωτσούσαν το μηχανάκι και τώρα τα παιδιά χαροπαλεύουν

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε