Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Κρήτη: «Βγήκε μία κατσίκα» είπε ο οδηγός που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα στον ΒΟΑΚ

Κρήτη: «Βγήκε μία κατσίκα» είπε ο οδηγός που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα στον ΒΟΑΚ
Η άτυχη γυναίκα που σκοτώθηκε - ΦΩΤΟ από Mega

Κορυφώνεται η αγωνία στην Κρήτη για το δίχρονο παιδί που τραυματίστηκε σοβαρά. Στο τροχαίο δυστύχημα στον ΒΟΑΚ, σκοτώθηκε η γιαγιά και τραυματίστηκε η μητέρα του…

Συνεχίζονται οι έρευνες αστυνομικών στην Κρήτη, για το τροχαίο δυστύχημα στον ΒΟΑΚ, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 28 Ιανουαρίου. Ο 38χρονος οδηγός που μπήκε με το όχημά του, στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο της 59χρονης που πέθανε, υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία, επειδή στον δρόμο πετάχτηκε μία κατσίκα. Σε βάρος του  δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη, κάτι που αναμένεται να συμβεί μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας. Όλα αυτά την ώρα που τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο νοσοκομείο που δίνει μάχη ζωής το δίχρονο παιδί. Το αγοράκι τραυματίστηκε σοβαρά, έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η κατάσταση της υγείας του, χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Μιλώντας στη Νέα Κρήτη ο συνήγορος υπεράσπισης του 38χρονου οδηγού, υποστήριξε ότι ο εντολέας του έχει υποστεί ψυχική συντριβή από το συμβάν στο οποίο ενεπλάκη. Σύμφωνα με τον Κώστα Παπαμαστοράκη, ο 38χρονος από τη Συρία που ζει κι εργάζεται μόνιμα στο Ηράκλειο, επέστρεφε εκείνη την ώρα από τα Χανιά όπου είχε μεταβεί για εργασία.

Λόγω των καιρικών συνθηκών και της συνεχούς βροχόπτωσης, ο 38χρονος φέρεται να υποστηρίζει ότι οδηγούσε με προσοχή, καθώς έφυγε από τα Χανιά στις 10:00 το πρωί της Κυριακής και το δυστύχημα σημειώθηκε στις 12:40 το μεσημέρι στη Λυγαριά. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του 38χρονου, ο ίδιος φέρεται να είχε στην «3η σκάλα» τους υαλοκαθαριστήρες.

Όπως φέρεται να υποστηρίζει, πάτησε το φρένο προκειμένου να αποφύγει το ζώο με αποτέλεσμα το βαν να βγει από την πορεία του και να συγκρουστεί με το ΙΧ που κινείτο στο αντίθετο ρεύμα με κατεύθυνση προς Ρέθυμνο.

Υπενθυμίζεται ότι από το ίδιο τροχαίο βγήκε ελαφρά τραυματισμένη η μητέρα του 2χρονου αγοριού, ενώ το μικρό παιδάκι νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, με τους γιατρούς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το σώσουν.

Το τροχαίο σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής στο ύψος της Λυγαριάς, την ώρα που έβρεχε καταρρακτωδώς. Όπως έγινε γνωστό, στο τροχαίο ενεπλάκησαν δύο όχηματα, ένα μίνι βαν που οδηγούσε ένας άνδρας υπήκοος Συρίας και το ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο γυναίκες και το παιδί.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και μάλιστα χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό της 59χρονης οδηγού. Βαριά τραυματισμένο παρελήφθη από τους διασώστες το μικρό παιδί, ενώ επίσης με τραύματα αλλά χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η 30χρονη μητέρα του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις