Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κρήτη: Βρέθηκαν οι τρεις από τους πέντε κρατούμενους που απέδρασαν

Κρήτη: Βρέθηκαν οι τρεις από τους πέντε κρατούμενους που απέδρασαν
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Οι πέντε βαρυποινίτες κατάφεραν να αποδράσουν από τα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου Χανίων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από το cretapost, φαίνεται ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις από τους πέντε κρατουμένους.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι η «παρέα» χωρίστηκε μετά την απόδραση, με τους τρεις να μεταφέρονται με κλεμμένο όχημα στο Ηράκλειο. Οι αστυνομικοί τους βρήκαν στην Χανιόπορτα, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

ΟΙι 5 βαρυποινίτες απέδρασαν από αυτό το παράθυρο που βρίσκεται στο χώρο της τουαλέτας, στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων:

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις εκ των πέντε βαρυποινιτών σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost κάνουν εργασίες που σχετίζονται με σίδερα και σωληνώσεις. Το να πάρουν τη σιδερένια ράβδο και να λυγίσουν τα κάγκελα ήταν κάτι εύκολο όπως αποδείχθηκε γι’ αυτούς λόγω επαγγέλματος.

Ποιοι είναι οι 5 βαρυποινίτες

Σεσημασμένοι κακοποιοί που έχουν εμπλακεί σε ανθρωποκτονίες, σε ένοπλες ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών είναι οι πέντε βαρυποινίτες που τα ξημερώματα της Δευτέρας απέδρασαν από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων.

Ανάμεσα σε αυτούς, είναι και το μέλος της σπείρας των ενόπλων ληστών που “χτυπούσαν” σπίτια στην Αττική. Τα μέλη της σπείρας έκαναν ένοπλες ληστείες και διακεκριμένες κλοπές σε σπίτια στην Αττική και στην Περιφέρεια.

Σε αυτήν ήταν συνολικά 17 άτομα, ένα εκ των οποίων είναι ο δραπέτης των Χανίων από την Αλβανία, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης φαίνεται ότι έχει κάνει και ληστεία μετά φόνου.

Μάλιστα τα στοιχεία του και η φωτογραφία του είχαν δοθεί τότε στη δημοσιότητα, το Μάιο του 2016, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Επικίνδυνος χαρακτηρίζεται και ένας 34χρονος Πακιστανός, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε τρις ισόβια για τρεις ανθρωποκτονίες.

Το αρχηγείο της αστυνομίας διέταξε ΕΔΕ σε βάρος πέντε αστυνομικών ενώ την ίδια ώρα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι τρεις αστυνομικοί των κρατητηρίων.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις