Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: «Χάθηκε» ο ορίζοντας και ο ήλιος από την αφρικανική σκόνη

Κρήτη: «Χάθηκε» ο ορίζοντας και ο ήλιος από την αφρικανική σκόνη
Φωτογραφία cretapost.gr

Οι δυνατοί νότιοι άνεμοι προκαλούν μεγάλη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Ηρακλείου, αφού «χάθηκε» ο ορίζοντας και ο ήλιος και το κλίμα θυμίζει περισσότερο τροπικό παρά μεσογειακό.

Μάλιστα, οι άνεμοι είναι τόσο δυνατοί που η θερμοκρασία ανέβηκε μέχρι και τους 30 βαθμούς χθες Κυριακή (28.11.2021) το βράδυ στην Κρήτη. Η εμφάνιση και υψηλή συγκέντρωση της αφρικανικής σκόνης, προσφέρει μοναδικές εικόνες που δεν θυμίζουν σε τίποτα φθινόπωρο.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, οι αγρότες εκφράζουν ανησυχίες για τις παραγωγές τους και συγκεκριμένα για το φετινό μάζεμα της ελιάς, λόγω της αστάθειας του καιρού που έχει αλλάξει τις συνηθισμένες καιρικές συνθήκες.

Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν και σήμερα Δευτέρα αλλά και αύριο Τρίτη (30.11.2021), με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου να προειδοποιεί ότι μπορεί να γίνουν και επικίνδυνοι.

Οι «νοτιάδες» έφεραν… δώρα στη Σούδα

Οι ισχυροί άνεμοι που πλήττουν την Κρήτη έχουν προκαλέσει και φουρτούνες στη θάλασσα, κάτι που έφερε «δώρα» στην τοπική αγορά αφού στο λιμάνι της Σούδας «έδεσαν» δύο κρουαζιερόπλοια.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, τα κρουαζιερόπλοια «Viking Sky» και «Viking Venus» βρίσκονται στο λιμάνι της Σούδας. Έτσι, στην περιοχή έφτασαν 329 επιβάτες και 463 άτομα πλήρωμα από το πρώτο πλοίο ενώ από το δεύτερο έφτασαν 293 επιβάτες και 442 άτομα πλήρωμα.

Η άφιξη του «Viking Sky» ήταν προγραμματισμένη, ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων «έδεσε» και το «Viking Venus», φέρνοντας ελπίδες στην τοπική αγορά για τόνωση της οικονομίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις