Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κρήτη: Η χήρα του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη λύνει τη σιωπή της – “Δεν το περίμενα αυτό”!

Κρήτη: Η χήρα του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη λύνει τη σιωπή της – “Δεν το περίμενα αυτό”!

Η χήρα του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη μιλάει για το πεντάχρονο παιδί της και την απόφαση να αφεθεί ελεύθερη μέχρι το δικαστήριο. Οργισμένοι οι συγγενείς του καρδιολόγου…

Η γυναίκα η οποία είχε κατηγορηθεί ως η ηθική αυτουργός της δολοφονίας του άνδρα της, αφέθηκε ελεύθερη μετά από αίτηση που κατέθεσε ο δικηγόρος της κ. Εμμανουήλ Αναστασάκης, μιας και τα στοιχεία ήταν ελλιπή, ενώ η αίτηση του δικηγόρου βασιζόταν και στο γεγονός πως μια εξωσυζυγική σχέση δεν την καθιστά ταυτόχρονα και συνεργό στο έγκλημα.

Ωστόσο η αποφυλάκισή της έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους συγγενείς του καρδιολόγου οι οποίοι αδυνατούν να πιστέψουν ότι η γυναίκα του 62χρονου και μητέρα του παιδιού του, που σχεδίασε το φόνο του γιατρού μαζί με τον εραστή της, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, αφέθηκε ελεύθερη.

«Eίμαι πολύ ευτυχισμένη που βρίσκομαι κοντά στο παιδί μου, μετά από πέντε μήνες μακριά του, κλεισμένη μέσα στη φυλακή. Και το παιδάκι μου είναι πολύ χαρούμενο γιατί είχε να με δει πέντε μήνες. Μόλις το αγκάλιασα, του είπα ότι τον αγαπάω πάρα πολύ, ότι μου είχε λείψει ήδη πολύ. Κοιτούσα το παιδί μου και δεν το πίστευα γιατί έχει μεγαλώσει από τότε που το είδα τελευταία φορά. Βέβαια, έχει μια ανασφάλεια, φοβάται μήπως του φύγω και μείνει πάλι μόνος του. Προσπαθώ να τον καθησυχάσω, λέγοντάς του πως «η μαμά δεν θα φύγει κι ότι θα είναι μαζί σου».

Η χήρα του καρδιολόγου κοντά στο παιδί της

«Μιλούσα με το παιδί μου, πολλές φορές την ημέρα μέσα από τη φυλακή. Αυτό που μπορούσα να του πω ήταν ότι: «η μανούλα έχει πάει για δουλειά κι όταν τελειώσει τη δουλειά της, θα ξαναγυρίσει πάλι πίσω».

Το παιδί ανυπομονούσε να με δει και κάθε μέρα με ρωτούσε: «πότε θα έρθεις μαμά, πότε θα τελειώσεις τη δουλειά σου» όπως κάθε παιδάκι σε αυτήν την ηλικία, πιστεύω. Όπως και για τον μπαμπά του, με ρωτούσε αλλά ήξερε ότι ο μπαμπάς του δεν ζει, του το είχαμε πει. Βέβαια, δεν του έχουμε πει ότι ο μπαμπάς του έχει δολοφονηθεί γιατί δεν μπορείς να τα πεις αυτά σε ένα πεντάχρονο παιδάκι αλλά όταν έρθει η ώρα θα του το πούμε με τον κατάλληλο τρόπο».

Ικανοποίηση για την απόφαση του ανακριτή

Η σύζυγος του καρδιολόγου νιώθει αρκετά ικανοποιημένη από την απόφαση του ανακριτή να την αφήσει ελεύθερη μέχρι το δικαστήριο.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη που ο ανακριτής αποφάσισε την αποφυλάκισή μου μέχρι το δικαστήριο, δεν το περίμενα, ειλικρινά. Όποιος και να ήταν στη θέση μου, σίγουρα θα σκεφτόταν πολλά για όλα αυτά που συνέβησαν σχετικά με τη δολοφονία του άντρα μου αλλά δεν είμαι σε θέση να μιλήσω, τώρα, γιατί εκκρεμεί και το δικαστήριο».

«Νιώθω μια ανασφάλεια εδώ στη Σητεία και πιστεύω ότι είναι λογικό, μετά από όλα αυτά που έγιναν. Αλλά και πάλι, νιώθω καλά γιατί είμαι κοντά στην οικογένειά μου και κοντά στο παιδάκι μου, που για εμένα αυτό μετράει πάνω από όλα. Ωστόσο, αυτό που με αγχώνει περισσότερο είναι η απόφαση του δικαστηρίου που περιμένω και πιστεύω να πάνε όλα καλά»

Πηγή: neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις