Σάββατο, 20 Απρ.
18oC Αθήνα

Κρήτη: Ζητούν απαντήσεις για τον θάνατο του βρέφους – Μηνύσεις και ερωτήματα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το αγγελούδι τους “έσβησε” μέσα στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ περιμένει η οικογένεια του 16 μηνών Ραφαήλ που μέσω το δικηγόρου της διαμηνύει ότι θα φτάσει μέχρι και στον Υπουργό Υγείας προκειμένου να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση του δικηγόρου της οικογένειας Νίκου Διαλυνά που ήρθε εκτάκτως στο Ηράκλειο από τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συναντηθεί με την οικογένεια αλλά και με την τεχνική σύμβουλο της οικογένειας, ιατροδικαστή Ελπίδα Σπανουδάκη καθώς και τη δικηγόρο συνεργάτιδά του, Μαρία Φίλικα.

Όπως τονίστηκε από την πλευρά της η οικογένεια ζητά την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης ενώ έχει υποβληθεί μήνυση κατά συγκεκριμένων γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων των δυο νοσοκομείων καθώς και κατά παντός υπευθύνου.  Η οικογένεια του 16 μηνων Ραφαήλ ζητά έγγραφες απαντήσεις από τα αρμόδια όργανα ενώ όπως ξεκαθαρίζει μέσω του δικηγόρου της θα απευθυνθεί και στον υπουργό υγείας για την υπόθεση. 

Στα χέρια του δικηγόρου της οικογένειας έχουν ήδη παραδοθεί, σημαντικά έγγραφα, φωτογραφίες από τη νεκροτομή.

Σύμφωνα με τον κ. Διαλυνά ” Όλα όσα ακούστηκαν περί προβλήματος καρδιάς του παιδιού ως λόγο για την εισαγωγή στο νοσοκομείο είναι ψευδή. Η αιτία για την οποία εισήχθη έχει να κάνει με την παθολογία άλλου οργάνου που μπορούσε να αντιμετωπιστεί με σωστή αγωγή.” ανέφερε χαρακτηριστικά εκφράζοντας τις θέσεις της οικογένειας ενώ συμπλήρωσε:

“Το νοσοκομείο δε μερίμνησε για να έρθει το C 130 και να παραλάβει το μωρό αλλά αγωνίστηκαν γι αυτό οι ίδιοι οι γονείς. ζητούμε να διερευνηθεί επίσης ο λόγος για τον οποίο εκλήθησαν δυο ομάδες μεταμοσχεύσεων από την Ιταλία και τη Θεσσαλονίκη για δήθεν μεταμόσχευση οργάνων του νεκρού βρέφους τα οποία εξ αρχής γνώριζαν οι γιατροί ότι ήταν ακατάλληλα για μεταμόσχευση αφού εκτός των άλλων αναφέρουν πολυοργανική ανεπάρκεια.” 

Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Διαλυνάς, υπάρχει σχετικό έγγραφο στα χέρια τους που πιστοποιεί την ακαταλληλότητα οργάνων πλην των κερατοειδών που σώθηκαν. 

“Το αποτέλεσμα ήταν ότι και τα δυο αεροσκάφη επέστρεψαν άπρακτα, εξευτελιστήκαμε διεθνώς και τίθεται το ερώτημα ποιοι θα πληρώσουν τα έξοδα που έγιναν για την όλη διαδικασία και το ποιο σοβαρό είναι για ποιο σκοπό έγιναν όλα αυτά. Εμείς την απάντηση την ξέρουμε περιμένουμε να τη δούμε γραμμένη σε κάποια ΕΔΕ ή σε κάποιο πόρισμα “

Οι γονείς όπως ανέφερε ο κ. Διαλυνάς υπομένουν και είναι βέβαιοι για το αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα ιστολογικών εξετάσεων αναμένονται μετά το Πάσχα.

Πηγή: cretalive

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε