Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Η 15χρονη που επέζησε από το πολύνεκρο τροχαίο έμαθε τώρα τη φρικτή αλήθεια!

Η 15χρονη που επέζησε από το πολύνεκρο τροχαίο έμαθε τώρα τη φρικτή αλήθεια!

– Το κορίτσι που είναι ακόμα στο νοσοκομείο υποστηρίζεται από ειδικούς ψυχολόγους
– Οι γιατροί έκριναν ότι δεν έπρεπε να μάθει αμέσως τα φρικά νέα γιατί αυτό θα επιβάρυνε την υγεία της
– Τελικά η 15χρονη έμαθε σήμερα ότι έχει χάσει μητέρα και αδερφή
– Στο νοσοκομείο δίνει τη δική του μάχη ο πατέρας της
– Η υπόλοιπη οικογένεια ετοιμάζεται για την κηδεία μητέρας και κόρης που θα γίνει στη Ρόδο

Δεν έχει τέλος η τραγωδία της Κρήτης που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Έξι μέρες μετά το πολύνεκρο τροχαίο, στο οποίο σκοτώθηκε το μελλόνυμφο ζευγάρι και η μητέρα της κοπέλας, η μικρότερη αδερφή της που επέζησε, έμαθε στο νοσοκομείο την φρικτή αλήθεια. Ότι η μητέρα και η αδερφή της δεν ζουν πια και πως ο πατέρας της, δίνει ακόμα τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή…

Γιατί της το έκρυβαν

Τις προηγούμενες ημέρες είχε κριθεί αναγκαίο η 15χρονη Χριστίνα, που είναι μαθήτρια λυκείου, να μην πληροφορηθεί την τραγική κατάληξη του τροχαίου δυστυχήματος στο οποίο είχε εμπλακεί και η ίδια προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η κατάσταση της υγείας της.

Τόσο κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου όσο και κατά τη νοσηλεία της που συνεχίζεται, ψυχολόγοι, προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος και οι γιαγιάδες της που βρίσκονται στο πλευρό της μαζί με τον θείο της έκαναν ό,τι μπορούσαν προκειμένου η Χριστίνα να μάθει την απώλεια της μητέρας και της αδελφής της, τη στιγμή που θα έπρεπε και κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η στιγμή αυτή έφτασε σήμερα, καθώς η γιαγιά της από την πλευρά της μητέρας της, πρέπει να αναχωρήσει απόψε για τη Ρόδο προκειμένου να αποχαιρετήσει την κόρη της Δέσποινα και την εγγονή της Μαίρη, η κηδεία των οποίων δεν έχει γίνει ακόμα.

Η μικρή Χριστίνα, η οποία έχει καταρρακωθεί, στηρίζεται από τους εξειδικευμένους παιδοψυχολόγους του νοσοκομείου για να μπορέσει να διαχειριστεί την απώλεια και την περίοδο πένθους που θα ακολουθήσει. Κοντά της θα παραμείνει η γιαγιά από την πλευρά του πατέρα της και ο θείος της.

Στο μεταξύ, ο πατέρας της Νίκος, πολυτραυματίας από το φοβερό τροχαίο που κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους παραμένει στη ΜΕΘ σε σταθερά σοβαρή κατάσταση.

Αβάσταχτος πόνος για τις ζωές που χάθηκαν

Σε τραγική κατάσταση είναι οι δύο οικογένειες των θυμάτων, που μέσα σε μια στιγμή έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Οι δύο οικογένειες ετοιμάζονταν να παντρέψουν τα παιδιά τους και αυτός ήταν ο λόγος, που οι γονείς της κοπέλας μαζί με την μικρότερη αδερφή της, είχαν πάει στην Κρήτη. Για να γνωρίσουν την οικογένεια του γαμπρού…

Όμως, το τροχαίο δυστύχημα που έγινε στις 3 Ιανουαρίου, στην εθνική οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, βύθισε τις δύο οικογένειες στο πένθος. Το νεαρό ζευγάρι σκοτώθηκε ακαριαία ενώ λίγα λεπτά αργότερα, άφησε την τελευταία πνοή της η μητέρα της κοπέλας.

Ο Χρήστος, που σε λίγο καιρό σχεδίαζε να παντρευτεί την αγαπημένη του Μαίρη, κηδεύτηκε την επόμενη μέρα του τροχαίου, στην Κρήτη και ράγισαν και οι πέτρες, στο τελευταίο “Αντίο”.

 

Τώρα, σειρά έχουν οι συγγενείς των δύο γυναικών, μητέρας και κόρης, να τις αποχαιρετήσουν για πάντα, στην κηδεία τους, που θα γίνει στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ρόδου. Κλείνοντας έτσι, με τον πιο τραγικό τρόπο, ακόμα ένα κεφάλαιο της πολύνεκρης τραγωδίας…

Πηγή: CretaPost

 

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις