Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ανοίγει το Σάββατο το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» στο Ηράκλειο

Ανοίγει το Σάββατο το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» στο Ηράκλειο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μια βόλτα στο παραμύθι είναι η επίσκεψη στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο – Ταξίδι στην Χώρα των Ξωτικών» που ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, μικροί και μεγάλοι που θα βρεθούν στα λαμπερά και φωτισμένα δρομάκια του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου», θα έχουν πρόσβαση στις πολύχρωμες χαρές των γιορτών, χωρίς κόστος καθώς όλες οι δράσεις προσφέρονται δωρεάν. Σε κάθε σπιτάκι και χώρο του Κάστρου περιμένει και μία έκπληξη.

Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» δημιουργήθηκε και με την συνεισφορά του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Έρευνας που με την βοήθεια της τεχνολογίας προσφέρει, διάφορες δράσεις. Μια βόλτα πάνω από την πόλη, είναι μία από αυτές τις δράσεις. Όλοι μπορούν να κάνουν μία βόλτα με έναν από τους Τάρανδους του ‘Αη Βασίλη και να γίνουν βοηθοί του. Όλοι μπορούν να δουν την πόλη από ψηλά και να σκορπίσουν δώρα, με την πολύτιμη βοήθεια και την τεχνολογία του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας. Τα Χριστούγεννα… On Stage αποτελούν ένα ακόμα σταθμό στο Κάστρο.

Μουσική, χορός και τραγούδι, κάλαντα, αφηγήσεις και θεατρικά δρώμενα, μάγοι, κλόουν και ζογκλέρ, ο καραγκιόζης και κομμάτια της παράδοσης μας θα ξεδιπλωθούν στην σκηνή του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» ενώ θα υπάρξουν και πολλές εκπλήξεις. Παράλληλα, όσοι βρεθούν στην πλατεία Ελευθερίας θα απολαύσουν έναν δημιουργικό περίπατο σε μία γειτονιά του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» γεμάτη με εικαστικές κατασκευές, με συγχρονισμένο φωτισμό και μουσική αλλά και με την δυνατότητα να στείλουν μηνύματα για έναν καλύτερο κόσμο. Την επιμέλεια και αυτής της δράσης έχει το ΙΤΕ που παράλληλα έχει φροντίσει για μία σειρά από ευρηματικά παιγνίδια όπως «το παιγνίδι της Βασιλόπιτας» αναζητώντας το φλουρί. Το παιχνίδι των οικολογικών δώρων, η παράδοση των δώρων σε όλο τον κόσμο, βοήθησε τον ‘Αη Βασίλη να μοιράσει τα δώρα στις καμινάδες, είναι και μερικές ακόμα από τις δράσεις του «Κάστρου».

Ακόμα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο», μικροί και μεγάλοι με την πολύτιμη συμβολή Πολιτιστικών Συλλόγων και εθελοντών θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα γλυκά. Οι εκπλήξεις στο Κάστρο συνεχίζονται καθώς το ΙΤΕ φροντίζει έτσι ώστε να υπάρχει η φωτογραφία των επισκεπτών του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» στη ντουλάπα με το μαγικό καθρέφτη και τις διαφορετικές φορεσιές, για να τυπώσουν τη δική τους εορταστική καρτ-ποστάλ με μια παλιά φωτογραφική μηχανή. Αμέσως μετά θα μπορούν να βρεθούν στο σπιτάκι με τα παραμύθια. Στους «Επτά περιπετειακούς μύθους» της Αργυρώς Παπαδάκη θα μπορούν να συμμετέχουν στο πλαίσιο μίας διαδραστικής αφήγησης και να παίζουν τα παιδιά που θα μπουν στο σπιτάκι με τα παραμύθια του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» με την πολύτιμη επιμέλεια του ΙΤΕ.

Στο σινεμά του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» θα γίνονται προβολές χριστουγεννιάτικων ταινιών για όλη την οικογένεια, ενώ οι επισκέπτες θα γνωρίσουν από κοντά τον ‘Αγιο Βασίλη που θα περιμένει όλα τα μικρά και μεγάλα παιδιά της πόλης, να τα πάρει αγκαλιά για μία όμορφη φωτογραφία. Ακόμα μικροί και μεγάλοι μπορούν να δουν με την βοήθεια του ΙΤΕ και το εργαστήριο του ‘Αη Βασίλη να του στείλουν γράμμα μέσα από το ταχυδρομείο του Κάστρου και να δημιουργήσουν με την βοήθεια των ξωτικών χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις